Vähäpäästöisen liikenteen ratkaisut -webinaari 30.9.

Etusivu / Ilmasto / Vähäpäästöisen liikenteen ratkaisut -webinaari 30.9.
Vähäpäästöisen liikenteen ratkaisut -webinaari 30.9.

Millä keinoin liikennepäästöt puolitetaan vuoteen 2030? Miten vauhditamme vähäpäästöisen liikenteen ratkaisuja Varsinais-Suomessa? Millaisia voisivat olla tulevaisuuden liikenneratkaisut? Mitkä ovat kuntien, yritysten ja asukkaiden vaikutusmahdollisuudet?

webinaarin mainoskuvaKotimaan liikenne aiheuttaa Suomessa noin viidesosan ilmastopäästöistä. Tieliikenne aiheuttaa noin 90 % kotimaan liikenteen päästöistä ja yli puolet näistä päästöistä aiheutuu henkilöautoliikenteestä.

Suomen keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan (KAISU) tavoitteena on liikenteen päästöjen puolittuminen vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta. Liikenteen päästötavoitteet ovat tiukat, mutta päästöissä ei ole tapahtunut merkittävää vähenemistä.

Tervetuloa webinaariin ke 30.9. klo 9–10.30 keskustelemaan, miten vauhditamme vähäpäästöisen liikenteen ratkaisuja.  Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Puheenvuorot

Syyskuun webinaarisarja on osa Varsinais-Suomen ilmastotyön supersyksyä. Edellisten webinaarien tallenteet löytyvät täältä.

Webinaarikeskustelut luovat pohjaa Varsinais-Suomen ilmastotiekarttaan. Yhteisesti työstetty suunnitelma julkaistaan tänä vuonna ja sen asiantuntijaryhmänä toimii Varsinais-Suomen maakunnallinen ilmastovastuujaosto. Webinaarisarjan järjestäjinä ovat Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Varsinais-Suomen liitto / Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia 2019-2024 (Canemure) -hanke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *