Kierrätän, enkä roskaa

Etusivu / Vaikuta vesiin Nyt / Kierrätän, enkä roskaa

Heittäessäsi roskan tien pientareelle, se todennäköisesti päätyy jossain vaiheessa mereen ja sieltä takaisin omalle ruokalautasellesi

Roskalle löytyy aina parempi paikka kuin luonto. Kierrättämällä ja järkevällä jätteiden käsittelyllä voidaan roskien haittoja vähentää merkittävästi, tai jopa saada hyötyä. Roskien lajittelu niille tarkoitettuihin keräilyastioihin mahdollistaa niiden uusiokäytön.

Syömäkelpoisen ruuan oikea paikka ei myöskään ole roskis tai edes biojäteastia. Eniten ruokaa heitetään roskiin nimenomaan kotitalouksissa, ei esimerkiksi kaupoissa? Kun valmis ruoka päätyy roskiin, ovat ruuan tuotannosta, kuljettamista ja valmistuksesta aiheutuneet ympäristövaikutukset syntyneet turhaan. Roskiin heitetty ruoka verottaa myös kukkaroasi.

Valtateiden levähdysalueille jätetään paljon sinne kuulumatonta jätettä. Siivoton ympäristö ei houkuttele viettämään taukoja tienvarrella. Roskien keräämisestä aiheutuu myös huomattavia kustannuksia.

Veden elävät kärsivät muoviroskasta!

Roskaa levähdysalueilla

Roskaantuminen

Mistä näitä roskia oikein tulee?Roskaantuminen on esteettinen ja hyvinvointia heikentävä haitta. Muoviroska ei häviä, vaan pilkkoutuu mikroroskaksi. Pieni tapojen tarkistus on paikallaan.

Lue lisää

Ruokahävikki

Ruokitko roskistasiRuokitko roskistasi? Suunnittele, hanki ja valmista ruoka huolella. Turha hävikki pois ja säästät rahaa! Samalla myös ruuan tuotannon aiheuttama vesistökuormitus pienenee.

Lue lisää