Kierrätän, enkä roskaa

Etusivu / Teemat / Vaikuta vesiin Nyt / Kierrätän, enkä roskaa

Kadulla tai pientareelle heitetty roska päätyy jossain vaiheessa mereen

Roskalle löytyy aina parempi paikka kuin luonto. Kierrättämällä ja järkevällä jätteiden käsittelyllä voidaan roskien haittoja vähentää merkittävästi, tai jopa saada hyötyä.

Syömäkelpoisen ruuan oikea paikka ei ole roskis tai edes biojäteastia. Eniten ruokaa heitetään roskiin kotitalouksissa. Kun valmis ruoka päätyy roskiin, ovat ruuan tuotannosta, kuljettamista ja valmistuksesta aiheutuneet ympäristövaikutukset syntyneet turhaan. Roskiin heitetty ruoka verottaa myös kukkaroasi.

Roskien lajittelu niille tarkoitettuihin keräilyastioihin mahdollistaa niiden uusiokäytön.

Valtateiden levähdysalueille jätetään paljon sinne kuulumatonta jätettä. Siivoton ympäristö ei houkuttele viettämään taukoja tienvarrella. Roskien keräämisestä aiheutuu myös huomattavia kustannuksia.

Roskaantuminen

Mistä näitä roskia oikein tulee?Roskaantuminen on esteettinen ja hyvinvointia heikentävä haitta. Muoviroska ei häviä, vaan pilkkoutuu mikroroskaksi. Pieni tapojen tarkistus on paikallaan.

Lue lisää >>

 

Ruokahävikki

Ruokitko roskistasiRuokitko roskistasi? Suunnittele, hanki ja valmista ruoka huolella. Turha hävikki pois ja säästät rahaa! Samalla myös ruuan tuotannon aiheuttama vesistökuormitus pienenee.

Lue lisää >>

 

Roskaa levähdysalueilla