Laatu ja määrä - molemmat ovat tärkeitä ruoka-asioissa!
Kasvisruokaa lautaselle
Eläinten kasvattaminen ihmisravinnoksi kuluttaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kasvisravinnon tuottaminen. Vesiensuojelun kannalta ei ole yhdentekevää mitä ruokalautaselle kasataan. Arkisilla valinnoilla ruokakaupassa ja keittiössä voit vaikuttaa paljon myös lähivesien tilaan. Yhdellä kasvisruokapäivällä viikossa vähennät osaltasi vesistöihin päätyvää kuormitusta.
Särkikala hyötykäyttöön
Särkikaloja väheksytään aivan suotta: niistä saa valmistettua maukkaita ja terveellisiä ruokia ja lisäksi niiden syöminen on vesiensuojeluteko! Lisäämällä luonnonkalan, myös särkikalan käyttöä ruuanvalmistuksessa, poistat vesistöistä ravinteita ja tasapainoitat sekä ruokavaliota että ravintoverkkoa.
Käytä järkeä, syö myös särkeä.
Ruokahävikki
Ruokitko roskistasi?
Suomessa koko elintarvikeketjussa syömäkelpoista ruokaa heitetään hukkaan vuosittain noin 400 miljoona kiloa. Suunnittele, hanki ja valmista ruoka huolella. Turha hävikki pois ja säästät rahaa! Samalla myös ruuan tuotannon aiheuttama vesistökuormitus pienenee.