Tarjolla EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin! Seuraava valintajakso päättyy 30.9.2024

Etusivu / Ilmasto / Tarjolla EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin! Seuraava valintajakso päättyy 30.9.2024
Tarjolla EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin! Seuraava valintajakso päättyy 30.9.2024

Onko sinulla investointi-idea, jonka avulla voisi hillitä ilmastonmuutosta, parantaa vesien tilaa tai edistää luonnonvarojen kestävää hoitoa ja luonnon monimuotoisuutta? Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on myönnettävissä 800 000 euroa EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin.

– Nyt on siis koko kesä aikaa valmistella hakemuksia. Ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin voi saada julkista rahoitusta jopa 80 prosenttia, ja hankkeen yksityiseksi rahoitukseksi käy esimerkiksi talkootyö, kertoo ELY-keskuksen maaseutuyksikön kehittämispäällikkö Johanna Mattila.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle tai yksityisoikeudelliselle yhteisölle, esimerkiksi yhdistyksille ja kunnille. Investoinnin kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden ja toimijoiden käytettävissä.

– Käytännössä investoinnit voivat olla vaikkapa hiilineutraalisuutta ja paikallista turvallisuutta tukevia. Lisäksi voidaan rahoittaa sään ääri-ilmiöihin varautumista, koneiden ja laitteiden yhteisöllistä yhteiskäyttöä, vesiensuojelutoimenpiteitä, kierrätyksen edistämistä, riistakosteikkoja tai vaikka luonnon monimuotoisuuden pilottialueita, Mattila listaa esimerkkejä.

Yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien avulla toteutetaan Varsinais-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelman kestävän kehityksen tavoitteita. Investoinnit voivat liittyä ilmastonmuutokseen hillintään, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen tai luonnonvarojen kestävään käyttöön, esimerkiksi vesiensuojelutoimenpiteisiin. Vesiensuojelun osalta kiinnostuksen kohteena on erityisesti Saaristomeren valuma-alue.

Lisätiedot, Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Johanna Mattila, kehittämispäällikkö
johanna.mattila@ely-keskus.fi

Kaipaavatko kotiseutusi uimarannat kunnostusta tai siistimistä? Onko sinulla mielessäsi luonnonvarojen kestävyyttä lisäävä investointi, kierrättämistä tai turvallisuutta edistävä ratkaisu? Entä voisiko maisemaa kunnostaa avartamalla näkymää, torjumalla vieraslajeja tai perustamalla perinneniityn tai muotoisuuspuiston? Satakunnan ELY-keskus myöntää EU:n maaseuturahoitusta monenlaisiin ympäristön ja ilmaston tilaa parantaviin yleishyödyllisiin investointeihin.

– Satakunnassa ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin on tänä vuonna tarjolla erityisen paljon rahaa, kaikkiaan 700 000 euroa. Summa on tarkoitus myöntää vuoden 2024 kuluessa, Satakunnan ELY-keskuksen johtava asiantuntija Salme Pihlajamaa toteaa.

Hakemukset tehdään Hyrrä-palvelussa. Haku on jatkuva, mutta päätökset tehdään valintajaksoittain. Nyt käynnissä oleva valintajakso päättyy 30. syyskuuta 2024.

Rahoitettavat investoinnit:

  • Investoinnit luonnonvarojen kestävään hoitoon
  • Luonnon monimuotoisuutta lisäävät investoinnit
  • Investoinnit ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen

Lue lisää (maaseutu.fi) »

Lisätiedot, Satakunta

  • Lauri Parviainen, kehittämisasiantuntija, 0295 022 049, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
  • Salme Pihlajamaa, johtava asiantuntija, 0295 022 012, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *