WWF:n kouluvierailulla tutustutaan luontokadon ratkaisuihin

Etusivu / Okategoriserad / WWF:n kouluvierailulla tutustutaan luontokadon ratkaisuihin
WWF:n kouluvierailulla tutustutaan luontokadon ratkaisuihin

Olisiko Suomesta mahdollista tehdä maa, jossa syöty suklaa ei aiheuta trooppisten metsien häviämistä? Mitä pitäisi tapahtua, että tämä saataisiin aikaan? Kenen pitäisi toimia?

Muun muassa näitä kysymyksiä opiskelijat pohtivat WWF:n oppitunnilla, jonka teemana on ylikulutus ja sen vaikutukset luontokatoon, sekä toimet näiden vähentämiseksi.

Oppitunti on suunnattu yläkouluille ja keskiasteelle, ja se sopii moneen eri oppiaineiseen. Koulutetut WWF-lähettiläät herättelevät pohtimaan oppilaan omaa roolia ympäristötoimijana osana globaalia systeemiä. Tunti myös havainnollistaa luontokadon torjumiseen tarvittavia toimia opiskelijoiden arkeen sidotuin esimerkein.

Toiminnallinen oppitunti sisältää mm.

  • tietopaketin monimuotoisuuden uhkista sekä toimista, joita monimuotoisuuden turvaamiseksi voidaan tehdä, esimerkkinä trooppiset metsät ja metsäkato
  • ryhmissä tehtävän aktiviteetin, jossa hahmotellaan eri toimijoiden roolia luontokadon ratkaisemisessa, tapausesimerkkinä kaakaontuotannon ja -kulutuksen ympärille kiertyvän ”suklaasysteemin” erilaiset toimijat kortteina
  • kyselyn oppilaiden ympäristötoimijuudesta sekä vinkkejä toimintaan

WWF:n koulukiertuetta rahoitetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Lue lisää kouluvierailusta ja katso WWF-lähettiläiden yhteystiedot: WWF-kouluvierailu – WWF Suomi

WWF:n kuvituskuva, piirros.
© Hanna Kahranaho ja Minna Kurjenluoma /WWF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *