Vihreän siirtymän maankäyttömahdollisuuksia on selvitetty Turun, Raision ja Kaarinan alueilla

Etusivu / Ilmasto / Energia / Vihreän siirtymän maankäyttömahdollisuuksia on selvitetty Turun, Raision ja Kaarinan alueilla
Vihreän siirtymän maankäyttömahdollisuuksia on selvitetty Turun, Raision ja Kaarinan alueilla

turku.fi 3.10.2023: Vihreän siirtymän laitosrakennuksiin investoidaan tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa Suomessa miljardeja. Investointien painopiste on läntisessä Suomessa, ja Turku sekä Turun seutu haluavat olla kiinnostava investointikohde. Kaupunkisuunnittelussa ei ole kuitenkaan vielä riittävästi varauduttu vihreän siirtymän laitosrakennusten usein tarvitsemiin valtavan laajoihin tonttialueisiin.

– Siksi Turun aloitteesta laadittiin nyt julkistettava selvitys laitosten sijoittumismahdollisuuksista Turkuun, Raisioon tai Kaarinaan. On hienoa, että selvitystä laajennetaan jatkossa koskemaan myös seudun yhdeksää muuta kuntaa, sanoo Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

Laitosten soveltuvuutta on tutkittu yhteensä 12 eri alueelle Turussa, Raisiossa ja Kaarinassa. Tavoitteena on ollut tunnistaa kaupunkien kannalta olennaiset vihreän siirtymän tekniikat sekä keskeiset energian tuotanto- ja varastointiteknologiat, niiden vaaraetäisyydet ja maankäyttötarpeet. Tavoitteena on lisäksi auttaa alueen kuntia sijoittamaan vihreän siirtymän teknologioita alueillaan selkeyttämällä teknologioiden ominaisuuksia ja vaatimuksia sekä kuntien tarjontaa.

– Raportin sekä kaksi vuotta toimineen Green Industry Parkin työn pohjalta on tarkoitus toteuttaa kokonaisvaltainen kuvaus koko Turun seudun mahdollisuuksista vihreän siirtymän investoinneille sekä kehittää valmiuttamme tarjota potentiaalisille yritysasiakkaille sijoittumismahdollisuuksia alueelle, avaa Turun Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Janne Mustonen.

Tarkasteltavina laitostyyppeinä ovat olleet muun muassa maatuuli- ja aurinkovoimapuistot, akkutehtaat ja vetylaitokset sekä datakeskukset.

Lue lisää (turku.fi) »

Vartiovuorenmäki, ilmakuva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *