Vastuullisen matkailun seminaari 8.5. Seilissä

Etusivu / Ajankohtaiset / Vastuullisen matkailun seminaari 8.5. Seilissä
Vastuullisen matkailun seminaari 8.5. Seilissä

Matkailijat ovat yhä tiedostavampia ja odottavat myös matkailuyrityksiltä vastuullisia käytännön toimia ympäristön hyväksi. Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa (SaaRa)-hanke järjestää saariston matkailu- ja ravintola­palveluyrityksille ja muille asiasta kiinnostuneille seminaarin Seilissä.

Iltapäivän seminaarissa kerrotaan kokemuksia, miten ruokahävikin hillinnästä voidaan tuloksekkaasti viestiä asiakkaille, miten ruokahävikin syntyä voidaan ehkäistä ravintoloissa. Iltapäivän lopuksi kuullaan kokemuksia ravintolan ruokahävikin kompostoinnista ja käydään tutustumassa Seilin kompostoreihin.

Lähtö Nauvosta klo 13:00  M/S Falkö – perillä Seilissä klo 13:30

Lähtö Seilin laiturista lähtö klo 17:45  M/S Falkö  – perillä Nauvossa  noin klo 18:15

Ohjelma:

13:00 – 13:30    Lyhyt esittely SaaRa-hankkeesta ja kokemuksia Seilistä viime kesältä, Falkön lautalla

14:00 – 14:45    Ruokahävikin hillintä hotellissa – miten viestin asiakkaalle, hotellipäällikkö Riina Ojanen

Original Sokos Hotel Vaakuna, Pori. Hotellille on myönnetty Green Key -ympäristömerkki.

14:45 – 15:30    Keittolounas

15:30 – 16:00    Annos puhtaampaa Saaristomerta – konsepti, kohdevastaava Sanna Nissi, Visit Seili

16:00 – 16:30    Praktiska tips för att förhindra matavfall  (på svenska) yrittäjä William Hellgren Hotel Nestor

                             Käytännön kokemuksia ja vinkkejä ruokahävikin hillintään

16:30 – 17:00   Kokemuksia kompostoinnista Seilissä ja käynti kompostoreilla – SaaRa-hanke

17:15                  Siirtyminen Seilin laiturille

Ruokailun ja kuljetuksen järjestämiseksi pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 2.5. 19 mennessä. linkki:    https://link.webropolsurveys.com/S/4C53A40B9FC7D01C

Tilaisuus on osallistujille maksuton. Paikkoja rajoitetusti.

Lisätiedot:
Leena Erälinna, leena.eralinna@utu.fi , p. 040 6847450

SaaRa-hankkeen tavoitteena on edistää ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa ja vähentää ruokahävikkiä sekä ravinteiden päätymistä Itämereen http://annospuhtaampaa.fi/