Matkailijat ovat yhä tiedostavampia ja odottavat myös matkailuyrityksiltä vastuullisia käytännön toimia ympäristön hyväksi. Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa (SaaRa)-hanke järjestää saariston matkailu- ja ravintolapalveluyrityksille ja muille asiasta kiinnostuneille seminaarin Seilissä.
Iltapäivän seminaarissa kerrotaan kokemuksia, miten ruokahävikin hillinnästä voidaan tuloksekkaasti viestiä asiakkaille, miten ruokahävikin syntyä voidaan ehkäistä ravintoloissa. Iltapäivän lopuksi kuullaan kokemuksia ravintolan ruokahävikin kompostoinnista ja käydään tutustumassa Seilin kompostoreihin.
Lähtö Nauvosta klo 13:00 M/S Falkö – perillä Seilissä klo 13:30
Lähtö Seilin laiturista lähtö klo 17:45 M/S Falkö – perillä Nauvossa noin klo 18:15
Ohjelma:
13:00 – 13:30 Lyhyt esittely SaaRa-hankkeesta ja kokemuksia Seilistä viime kesältä, Falkön lautalla
14:00 – 14:45 Ruokahävikin hillintä hotellissa – miten viestin asiakkaalle, hotellipäällikkö Riina Ojanen
Original Sokos Hotel Vaakuna, Pori. Hotellille on myönnetty Green Key -ympäristömerkki.
14:45 – 15:30 Keittolounas
15:30 – 16:00 Annos puhtaampaa Saaristomerta – konsepti, kohdevastaava Sanna Nissi, Visit Seili
16:00 – 16:30 Praktiska tips för att förhindra matavfall (på svenska) yrittäjä William Hellgren Hotel Nestor
Käytännön kokemuksia ja vinkkejä ruokahävikin hillintään
16:30 – 17:00 Kokemuksia kompostoinnista Seilissä ja käynti kompostoreilla – SaaRa-hanke
17:15 Siirtyminen Seilin laiturille
Ruokailun ja kuljetuksen järjestämiseksi pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 2.5. 19 mennessä. linkki: https://link.webropolsurveys.com/S/4C53A40B9FC7D01C
Tilaisuus on osallistujille maksuton. Paikkoja rajoitetusti.
Lisätiedot:
Leena Erälinna, leena.eralinna@utu.fi , p. 040 6847450
SaaRa-hankkeen tavoitteena on edistää ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa ja vähentää ruokahävikkiä sekä ravinteiden päätymistä Itämereen http://annospuhtaampaa.fi/