Varsinais-Suomessa kehitetään ilmastoystävällistä lounasmallia

Etusivu / Ilmasto / ilmastonostot / Varsinais-Suomessa kehitetään ilmastoystävällistä lounasmallia
Varsinais-Suomessa kehitetään ilmastoystävällistä lounasmallia

Yle kertoo uutisessaan 23.2.2022 Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Hiililounas-hankkeesta, jossa kehitetään ilmastovaikutuksiltaan pienempää lounasruokailumallia. Lounasmalli rakennetaan keräämällä tutkimustietoa paikallisten kasviproteiinien hiilijalanjäljistä.

Kasviproteiinien hiilijalanjärjistä on toistaiseksi vähän tutkimustietoa, sillä laskelmien tekeminen on alkutuottajien ja pienten yritysten näkökulmasta kallista ja työlästä. Hiililounas -hanke tuo tuottajat ja tutkijat yhteen tiedon keräämiskesi ja tulevaisuudessa tietoa ruuan hiilijalanjäljestä voidaan hyödyntää mm. hankintasopimuksista kilpailtaessa tai vientiin pyrittäessä.

”– Turun yliopiston Flavoria-tutkimusalustaa hyödyntävissä yhteiskehittämisen työpajoissa kehitystyötä tehdään monitieteisellä otteella. Pajoissa kiinnitetään huomiota hiilijalanjäljen lisäksi ruokailukokonaisuuden ravitsemukselliseen sisältöön, aistittaviin ominaisuuksiin, kuluttajien hyväksyttävyyteen sekä kokonaisuuden soveltuvuuteen ruokapalvelujen vaatimuksiin, kertoo tiedotteessa Pauliina Ojansivu Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta.”

Lue koko uutinen (yle.fi)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.