Vähähiiliset julkiset hankinnat -webinaarisarja jatkuu syksyllä

Etusivu / Ilmasto / Vähähiiliset julkiset hankinnat -webinaarisarja jatkuu syksyllä
Vähähiiliset julkiset hankinnat -webinaarisarja jatkuu syksyllä

KEINO-osaamiskeskus järjestää yhteistyössä Espoon, Helsingin, Tampereen ja Vantaan kaupunkien, sekä usean Pirkanmaalaisen kunnan ja muutaman maakunnan kanssa webinaarisarjan, jossa pureudutaan vähähiilisiin julkisiin hankintoihin.

Hankinnat ovat yksi keino saavuttaa julkisille hankkijoille, kuten kunnat, kaupungit ja valtio, asetetut hiilineutraalisuustavoitteet. Keskeistä on tunnistaa hankintojen vaikutuskeinot oikeissa tuoteryhmissä.

Kesäkuussa starttaava webinaarisarja on saanut alkunsa muutamilta kaupungeilta tulleesta toiveesta.  Webinaarisarjassa pureudutaankin KEINO-asiantuntijoiden ja yhteistyötahojen toimesta muun muassa vähähiilisten hankintojen perusteisiin, hankintojen hiili- ja ympäristöjalanjälkeen, tuoteryhmäesimerkkeihin, hankintojen strategiseen johtamiseen, lainsäädäntöön, toteutukseen ja vaikutusten arviointiin. Webinaarisarjaa suositellaan erityisesti kaikille niille henkilöille, jotka tekevät työkseen julkisia hankintoja.

> Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Webinaarisarjan osiot

Tiistai 2.6.2020 klo 9.00-10.15: Miten hankkia vähähiilisesti I: Johdanto vähähiilisiin hankintoihin, hankintojen hiilijalanjälki ja muut ympäristövaikutukset sekä hankinnat keinona saavuttaa strategiset tavoitteet

Perjantai 11.9.2020 klo 9-10.30: Miten hankkia vähähiilisesti II: lainsäädäntö, laskurien hyödyntäminen ja esimerkit

Perjantai 9.10.2020 klo 9-10.30: Miten hankkia vähähiilisesti III: hankinnan suunnittelu, toteutus, seuranta ja arviointi