Uusi ympäristökasvatuksen verkosto aloittaa

Etusivu / Ajankohtaiset / Uusi ympäristökasvatuksen verkosto aloittaa

Logo_OsaksiArkea_300Lounais-Suomessa aloittaa toimintansa uudenlainen vapaamuotoinen ympäristökasvatuksen asiantuntijaverkosto.

Verkostossa jäsenillä on mahdollisuus vahvistaa omia ympäristökasvatustietojaan ja osaamistaan sekä osallistua yhdessä muiden toimijoiden kanssa ympäristökasvatuksen alueelliseen edistämiseen.

Verkosto on ensisijaisesti suunnattu kaikille Varsinais-Suomessa tai Satakunnassa ympäristökasvatustyötä tekeville tai siitä kiinnostuneille henkilöille. Toiminta pohjautuu aiemmin toimineeseen Varsinais-Suomen ja Satakunnan yhteiseen Sateenvarjoryhmään.

Verkoston toiminnan keskiössä on vapaamuotoinen ympäristökasvatuksen kehittämis- ja edistämistyö. Tapaamisissa keskitytään keskustelemaan ajankohtaisista ympäristökasvatuksen asioista, järjestetään työpajoja ja kuullaan mielenkiintoisia asiantuntija-alustuksia. Keskeistä on vuorovaikutus ja kommunikointi, jotta ympäristökasvatukseen liittyvät tiedot ja taidot leviäisivät mahdollisimman laajalle.

Ympäristökasvatusta on Suomessa jo pitkään viety eteenpäin laajan yhteistyön voimin. Voimavarojen yhdistäminen on antanut mahdollisuuden lisätä ja vahvistaa ympäristökasvatusta maakunnissa.

Uutta verkostoa koordinoivat Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteistyöryhmät, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Valonia.

Jos haluat lisätietoja tai osallistua verkoston toimintaan, ota yhteyttä: jaana.itala-laine@valonia.fi

>> Valonia