Työpajoja opettajille Lounais-Suomen Luma-keskuksessa

Etusivu / Okategoriserad / Työpajoja opettajille Lounais-Suomen Luma-keskuksessa
Työpajoja opettajille Lounais-Suomen Luma-keskuksessa

Lounais-Suomen Luma-keskus on mukana valtakunnallisessa Luman lumoa -hankkeessa, joka toteuttaa maksutonta täydennyskoulutusta opettajille. Teemana on eheyttävä ja laaja-alainen opetus erilaisissa oppimisympäristöissä. Kevään 2023 aikana Lounais-Suomen Luma-keskus järjestää  hankkeen Luonto oppimisympäristönä -osioon liittyviä työpajoja.

Työpajat perustuvat Luonto oppimisympäristönä -verkkokurssiin, mutta eivät edellytä verkkokurssin suorittamista. 

Digitaalinen lajintunnistus opetuksessa -täydennyskoulutus (1 op)

Esittelemme iNaturalist ja Seek by iNaturalist-lajintunnistussovellukset ja tutustumme sovellusten käyttöön opetuksessa. iNaturalist on erinomainen apuväline eliöiden tunnistukseen (kasvit, eläimet, sienet) ja digitaalisten havaintokokoelmien tekemiseen. Tekoäly auttaa tunnistuksessa.

iNaturalist on myös maailmanlaajuinen kansalaistiedeprojekti ja sosiaalinen yhteisö, joten sovelluksen avulla voi jakaa havainnon, havaintopaikan ja havaintoajan, ja muut käyttäjät voivat auttaa tunnistuksessa.

Seek by iNaturalist-sovellus auttaa myös lajintunnistuksessa tekoälyä hyväksi käyttäen, mutta se ei vaadi rekisteröintiä ja kaikki havainnot ovat yksityisiä. Seek by iNaturalist soveltuu myös alemmille koululuokille. Työpaja sopii opettajille esiopetuksesta, perusopetukseen sekä toiselle asteelle.

Paikka:
LUMA-laboratorio, Aurum-rakennus 2. krs, Turun yliopisto, Henrikinkatu 2, Turku

Koulutuksen ajankohdat ja ilmoittautuminen:

Lisätietoa kurssista on saatavilla Lounais-Suomen Luma-keskuksen sivulla Luman lumoa -koulutus opettajille, jossa on myös linkki ilmoittautumiseen.

Luonto oppimisympäristönä -lähikoulutus (1 op)

Pohdimme miten luontoa voi käyttää oppimisympäristönä varhaiskasvatuksessa. Pohdimme erilaisia työtapoja lähiluonnossa ja ideoimme ryhmissä. Kurssi perustuu Luman lumoa -verkkokurssin Luonto oppimisympäristönä -osioon ja siinä käsitellään osion varhaiskasvatukseen ja alakoulun opetukseen soveltuvia osia.  Lähikoulutukseen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet ja verkkokurssin suorittamista ei edellytetä.

Paikka:
LUMA-laboratorio, Aurum-rakennus 2. krs, Turun yliopisto, Henrikinkatu 2, Turku

Ajankohta ja ilmoittautuminen:
20.4.2023 klo 9—11.

Koulutukseen pääset ilmoittautumaan tästä.

Lisätietoa kurssista on saatavilla Lounais-Suomen Luma-keskuksen sivulla Luman lumoa -koulutus opettajille, jossa on myös linkki ilmoittautumiseen.

Katso myös saman päivän iltapäivänä LUMA-laboratoriolla järjestettävä ESEROn varhaiskasvatukseen suunnattu Tutkitaan ympäristöä -koulutus.

Vierailupäivä Saaristomeren tutkimusasemalle Seiliin (1 op)

Tervetuloa vierailemaan Saaristomeren tutkimusasemalle Seiliin. Esittelemme Saaristomeren tutkimusaseman kouluyhteistyötä. Lisäksi tutustumme tutkimusasemaan ja opastamme tutkimusvälineiden käyttöä. Vierailupäivä on suunnattu lukion ja perusasteen opettajille. Vierailupäivä on osa Opetushallituksen rahoittamaa LUMAn Lumoa täydennyskoulutuksen Luonto oppimisympäristönä -koulutusta. Koulutus on maksuton.

Ajankohta ja ilmoittautuminen:
Vierailupäivä järjestetään 15.5.2023
Ilmoittautuminen tästä linkistä

Lisätietoa vierailupäivästä on saatavilla Lounais-Suomen Luma-keskuksen sivulla Luman lumoa -koulutus opettajille, jossa on myös linkki ilmoittautumiseen.

Kuvituskuva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *