Turussa tunnistettiin 700 kiertotalouden toimijaa

Etusivu / Jätteet ja päästöt / Turussa tunnistettiin 700 kiertotalouden toimijaa
Turussa tunnistettiin 700 kiertotalouden toimijaa

y-lehti.fi 8.10.2019: Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus tutki kiertotalouden tilannetta Turun seudulla: Alueella on noin 700 eri kiertotalouteen liittyvää toimijaa. 

Turun seudun kiertotalouden toimijoista merkittävimpänä ryhmänä olivat yritykset, 270 kpl, jotka harjoittavat kiertotaloustoimintaa tai ovat kartoituksessa esiin tulleiden julkisten toimijoiden yhteistyökumppaneita. Tutkimukseen ja koulutukseen liittyviä toimijoita löydettiin noin 150 kpl. Muita toimijoita ovat mm. kiertotalouden hankkeet, verkostot sekä julkishallinnon toimielimet, luottamusmiehet ja työntekijät.

Turun seudun kaikilla päätoimialoilla on potentiaalia edistää kiertotaloutta merkittävästi. Näitä toimialoja ovat bio- ja ICT alat, meri- ja metalliteollisuus, rakentaminen, logistiikka sekä luovat alat.

Resurssiviisauden ja kiertotalouden tiekartta tekeillä

Turku ja alueen kiertotalouden kehittäjäorganisaatiot valmistelevat uutta resurssiviisauden ja kiertotalouden tiekarttaa yhteistyössä Sitran ja kansainvälisen ICLEI Local Governments for Sustainability -järjestön kanssa. ICLEI on yli 1500 kaupungin globaali järjestö, joka kehittää kuntien ja alueiden kestävän kehityksen työtä.

Lue koko uutinen Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehdestä: Turussa tunnistettiin 700 kiertotalouden toimijaa

Tutkimus Turun yliopiston sivuilla: ICLEI Green Circular Cities Coalition : toteutettavuustutkimus aktiivisen kiertotaloustoimija- verkoston rakentamiseksi Turun seudulla