Teemahaku maaseudun yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin Varsinais-Suomessa 14.6.2024 asti

Etusivu / Ilmasto / Teemahaku maaseudun yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin Varsinais-Suomessa 14.6.2024 asti
Teemahaku maaseudun yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin Varsinais-Suomessa 14.6.2024 asti

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on tänä vuonna myönnettävissä yli 800 000 euroa EU:n maaseuturahoitusta yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin!

Onko sinulla investointi-idea, jonka avulla voisi hillitä ilmastonmuutosta, parantaa vesien tilaa tai edistää luonnonvarojen kestävää hoitoa ja luonnon monimuotoisuutta? Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa on käynnissä yleishyödyllisten ympäristö- ja ilmastoinvestointien teemahaku 14.3.–14.6.2024. Sinä aikana ELY-keskus toivoo hyviä hankeideoita ja -hakemuksia!

Kehittämishanketukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle tai yksityisoikeudelliselle yhteisölle, esimerkiksi yhdistyksille ja kunnille. Investoinnin kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden ja toimijoiden käytettävissä. Ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin voi saada julkista rahoitusta enintään 80 %. Hankkeen yksityiseksi rahoitukseksi käy esimerkiksi talkootyö.

– Ilmasto- ja ympäristöinvestointien avulla voidaan edistää kestävän kehityksen toimenpiteitä paikallisella tasolla hyvinkin laajasti. Käytännössä investoinnit voivat olla esimerkiksi hiilineutraalisuutta ja paikallista turvallisuutta tukevia. Lisäksi voidaan rahoittaa sään ääri-ilmiöihin varautumista, koneiden ja laitteiden yhteisöllistä yhteiskäyttöä, vesiensuojelutoimenpiteitä, kierrätyksen edistämistä, riistakosteikkoja tai vaikka luonnon monimuotoisuuden pilottialueita, kertoo maaseutupalveluiden kehittämispäällikkö Johanna Mattila Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Lue lisää (ely-keskus.fi) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *