Suomessa syntyy vuosittain runsaat 21 miljoonaa tonnia kierrätysravinteiden raaka-aineiksi sopivia biomassoja. Osa biomassoista hyödynnetään jo nyt tehokkaasti uudelleen ruuantuotannossa, mutta tehostamisen varaa on vielä runsaasti.
Tehokkaampi ravinteiden kierto säästää luonnonvaroja, mutta onko elintarvikkeita hankkivan tahon mahdollista tietää, milloin elintarvike on tuotettu kierrätysravinteilla?
Varsinais-Suomessa on kokemusta aiheen tiimoilta käydystä markkinavuoropuhelusta. Ravinnekierron saloja ja kokemuksia hankintaprosessista on Motivan tutkaparin vieraana avaamassa eritysasiantuntija Sanna Tikander Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.
>> Motivan Tutkaparin podcast aiheesta kuunneltavaksi
Motivan Tutkapari podcast syntyi halusta tutkia sitä, miten hankinnoilla voidaan vaikuttaa positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen. Podcastin tutkaparin muodostaa Motivan kestävien hankintojen asiantuntija Elina Ojala ja viestinnän ammattilainen Suvi Salmela. Tutkaparia vahvistaa myös silloin tällöin kestävän kuluttamisen asiantuntija Elina Ovaskainen. Haastattelussa alojensa asiantuntijoita.
Sannan haastattelun lisäksi löytyy keskustelut aiheista:
- Johda fiksusti – hankintaeurot tuottamaan vaikuttavuutta, Vantaan kaupungin hankintakeskuksen vastuullisuuskonsultti Salla Koivusalo
- Syödä pitää – miten ruokkia kansa ekologisemmin?, Luonnonvarakeskuksen tutkija Hannele Pulkkinen
- Näin hankitaan eläimille hyvinvointia, Eläinten hyvinvointikeskuksen erityisasiantuntija Tiina Kauppinen
>> Motivan Tutkaparin kaikki podcastit