Rannat talviteloille 9. – 11.9.

Etusivu / Ajankohtaiset / Rannat talviteloille 9. – 11.9.

siisti biitsi syksy 2016Rannat talviteloille -tempausta vietetään 9.-11.9. ympäri maata ja kuka tahansa voi järjestää omat siivoustalkoot. Pidä Saaristo Siistinä ry toivoo, että mukaan lähtevät raportoisivat löytyneistä roskista.

Tänä syksynä Siisti Biitsi jatkaa siitä, mihin keväällä jäätiin. Kesärientojen jälkeen rannoilta voi löytyä taas uutta roskaa. Syyskampanja myös mahdollistaa sellaisten rantojen siivoamisen, jotka keväisin ovat rauhoitettuja lintujen pesinnän vuoksi.

Vapaaehtoiset siivosivat yli 60 kohdetta, kun Siisti Biitsi viime keväänä valloitti Suomen vesistöjen rantoja. Pidä Saaristo Siistinä ry haluaa taas kesän jälkeen kiinnittää ihmisten huomion rannoille, muussakin kuin huvittelumielessä.

Kevään Siisti Biitsi -kampanjan tavoitteena oli saada meren rantojen lisäksi mukaan myös sisävesistöjen rantakohteita. Vaikka talkookohteiden määrä hieman putosi aiemmista vuosista, niin ilahduttavaa oli, että jokien ja järvien rantoja saatiin mukaan aiempia vuosia enemmän.

Kevään aikana 40 talkookohteesta ilmoitettiin myös vapaaehtoisten lukumäärä, joka oli niinkin suuri, kuin 955. Yhtä useasta kohteesta saatiin myös roskaraportit. Raporttien mukaan talkoolaiset siivosivat yli 40 000 roskaa rannoilta. Pääosa roskista oli tupakantumppeja ja muovia. Tulokset ovat olleet samansuuntaiset jokaisena keväänä, ja ne vastaavat myös virallisia roskaantumisen seurantasiivousten tuloksia.

Lue lisää >> Siisti biitsi -kampanja