Natura-verkostoa täydennetään

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Natura-verkostoa täydennetään
Natura-verkostoa täydennetään

Vesikasvi Rivularia_RamiLaaksonenYmpäristöministeriö päivittää Natura 2000 -alueiden luonnontieteellisiä tietoja ja täydentää alueverkostoa.

Tietoja verkoston suojeluperusteina olevista luontotyypeistä ja lajeista on tarpeen ajantasaistaa säännöllisesti, sillä alueiden suojelu ja hoito sekä luontainen kehitys muuttavat niiden luontoarvoja.

Natura 2000 -verkoston alueellista kattavuutta on syytä parantaa merialueiden vedenalaisen luonnon ja merilinnuston kannalta tärkeiden alueiden osalta. Lounais-Suomessa on kolme aluetta, joiden laajentamista ja täydentämistä ympäristöministeriö ehdottaa:

  • Saaristomeri (Kemiönsaari, Parainen) FI0200090
  • Saaristomeri (Kemiönsaari, Parainen) FI0200164
  • Södra Sandbäck (Kustavi) FI1400030

Tietojen päivittämisestä ja alueiden laajentamisesta päättää valtioneuvosto. Päätösten valmistelua varten ympäristöministeriö järjestää kuulemisen 1.-30.9.2016. Näkemyksiä pyydetään sekä nykyisten suojelualueiden tietojen päivityksestä että Natura 2000 -verkoston laajentamisesta.

Lisätietoa alueista ja siitä, miten näkemykset voi esittää, löytyy ympäristöministeriön verkkosivulta. Sivuilla on myös karttapalvelu, jossa voi tarkastella kunkin alueen rajausta ja tietolomaketta, josta selviää yksityiskohtaisesti suojelun perusteet sekä alueen ominaispiirteet ja merkitys.