Puronkunnostustalkoita Salossa elokuussa

Etusivu / Ajankohtaiset / Puronkunnostustalkoita Salossa elokuussa

Ensimmäiset talkoot jo ensi viikon torstaina 2.6., ilmoittaudu mukaan nyt

Talkoissa monimuotoistetaan purouomaa, joka on aikoinaan perattu ja suoristettu. Uomaan lisätään kiveä, soraa ja puuainesta. Tarkoituksena on myös tehdä kutupaikkoja ja parempia elinolosuhteita taimenelle, joka on paikoitellen jo äärimmäisen uhanalainen laji.

Ensimmäisen kerran kunnostustalkoot järjestetään torstaina 2.8. klo 16-20.30 Kiikalan Kultalähteenojalla. Työ jatkuu keskiviikkona 8.8. klo 16-20.30 Punassuon Lohiojalla Teijossa. Autottomien ei tarvitse kantaa huolta paikalle pääsystä, sillä talkoiden järjestäjät koordinoivat kimppakyytien sopimista Turusta ja Salosta. Voit osallistua vain toisiin talkoisiin tai halutessasi kumpiinkin.

Varustukseksi et tarvitse kuin riittävän korkeat kumisaappaat sekä säältä ja hyttysiltä suojaavan vaatetuksen. Talkoolaisille on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa, joten ilmoittautumisessa ilmoitetaan myös mahdollinen erikoisruokavaliotoive.

Talkoot ovat osa Valonian hallinnoimia Vaellus vapaaksi ja puroja kuntoon – sekä Virtavesien kunnostus -hankkeita. Valonia on Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Kyseisiä hankkeita rahoittavat EKOenergian ympäristörahasto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Hankkeissa tehdään yhteistyötä esim. Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen, kalastusalueiden, WWF:n ja paikallistoimijoiden kanssa.

Ilmoittaudu puronkunnostustalkoisiin täällä mahdollisimman pian: https://www.lyyti.fi/reg/purotalkoot