Pori hyödyntää aurinkoenergiaa

Etusivu / Ajankohtaiset / Pori hyödyntää aurinkoenergiaa
Pori hyödyntää aurinkoenergiaa

Porin kaupunki vastaa Mynämäen ja Maskun aurinkoenergiahaasteeseen. Aurinkoenergiaa hyödynnetään Porin keskustan uimahallissa ja ympäristöviraston katolla.

Uimahalli valmistui vuonna 2011 ja jo sen suunnittelussa huomioitiin aurinkoenergian hyödyntäminen. Rakennuksessa hyödynnetään sekä aurinkosähköä että –lämpöä. Järjestelmien laskennallinen vuosituotto vastaa 60 kerrostalokaksion lämmittämiseen tarvittavaa energiamäärää.

Uimahallissa on panostettu myös energiatehokkuuteen. Ilmastoinnin poistoilmasta ja suihkuvedestä otetaan talteen lämpöenergia.

Porin ympviraston paneelitAurinkosähkön hankinnasta syntyi ohjeistus muille

Ympäristöviraston aurinkojärjestelmä tuottaa vuodessa saman verran sähköä kuin kymmenen kerrostalokaksiota kuluttaa. Järjestelmä asennettiin katolle peruskorjauksen yhteydessä vuonna 2013. Siitä tehtiin mahdollisimman huomaamaton ja vanhaan rakennukseen sopiva. Hankkeen tuloksen syntyi ohjeistus aurinkosähkön hankintaan muille hallintokunnille.

– Vaikka aurinkosähköjärjestelmä on asennettu tosi loivaan kulmaan, on se täyttänyt tuotto-odotukset, joita sille asetettiin, kertoo energiainsinööri Marjo Kekki Porin kaupungin ympäristövirastosta. Aurinkosähköjärjestelmän tuottoa voi seurata ympäristöviraston aulan näytöltä.

Aurinkosähköjärjestelmien hintojen pudotessa toivotaan järjestelmiä löytyvän myös muiden kaupungin rakennusten katolta.

Lue lisää

>> Porin haastevastaus
>> Mynämäen ja Maskun haaste