Öljytön lämmitys 2025? – avustukset tehokkaaseen käyttöön -webinaari 9.9.2020

Etusivu / Ilmasto / Öljytön lämmitys 2025? – avustukset tehokkaaseen käyttöön -webinaari 9.9.2020
Öljytön lämmitys 2025? – avustukset tehokkaaseen käyttöön -webinaari 9.9.2020

Miten kiihdyttää öljylämmityksestä luopumista kuntien kiinteistöissä tai pientaloissa? Mitä lämmitysvaihtoja on ja millaisia tukia on haettavissa? Osallistu keskusteluun yhdessä asiantuntijoiden kanssa!

Öljylämmityksestä luopuminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Hallitus tavoittelee öljylämmityksestä luopumista 2030-luvun alkuun mennessä, valtionhallinnon kiinteistöissä jo vuonna 2025. Myös kuntien odotetaan luopuvan öljystä nopealla aikataululla.

Pientalojen öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla on saatavilla tukea. Kotitalousvähennyksen ja energia-avustuksen lisäksi on 1.9.2020 alkaen tarjolla suora tuki öljylämmityksestä luopumiseen. Öljylämmityksen vaihtaminen esimerkiksi maalämpöön vähentää pientalon ilmastopäästöjä yli 80 %.

Tervetuloa webinaariin ke 9.9. klo 9–10.30 keskustelemaan, miten vauhdittaa öljystä luopumista Varsinais-Suomessa. Osallistujiksi toivomme erityisesti kylien ja kaupunkien pientaloasukkaiden edustajia sekä kuntien päättäjiä ja viranhaltijoita.

Kunnan tarjoamasta esimerkistä, neuvonnasta ja avustuksista sekä vaihtoehdoista öljylle alustavat Laitilan tekninen johtaja Mika Raula, Pirkanmaan ELY-keskuksen ryhmäpäällikkö Vesa-Pekka Heikkilä, ELY-keskuksen erityisasiantuntija Merja Haliseva-Soila maakunnan  ilmastotiekarttatyöstä sekä Motivan asiantuntija Teemu Kettunen. Kommentoijana on Omakotiliiton Varsinais-Suomen puheenjohtaja Harri Nurmi. Vapaaseen keskusteluun varataan aikaa.

Puheenvuorot

Puheenvuorojen tallenteet
Keskustelumuistio (pdf)

Syyskuussa käynnistyy Varsinais-Suomen ilmastotyön supersyksy! Järjestämme ilmastowebinaarisarjan. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja toivomme vilkasta keskustelua.

Webinaarisarjan järjestäjinä ovat Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Varsinais-Suomen liitto / Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia 2019-2024 (Canemure) -hanke.

Varsinais-Suomen ilmastotiekartta 2030

Tietoa ilmastoasioista on kertynyt jo kosolti, nyt on aika tarttua toimeen ja tuoda tieto ja näkemykset yhteen. Ilmastonmuutoksen torjunnassa jokaisella on oma roolinsa ja alue- ja kuntatasolla voidaan vaikuttaa moniin päästölähteisiin. Yhteistyössä asetetut tavoitteet ja keinot sitouttavat ja vauhdittavat tavoitteita.

 

CANEMURE-hanke logo           LIFE logo

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *