No waste, low waste – vuoden kuumimpia ruokatrendejä

Etusivu / Kehityspolut / Resurssiviisaus / No waste, low waste – vuoden kuumimpia ruokatrendejä

VäKi on ajanhermolla, sillä yksi viime vuosien megatrendeistä – ekologisuus ja kestävä kehitys, pysyvät edelleen trendien aallonharjalla.

Ruokahävikin vähentäminen rantautuu ravintoloiden ja kuluttajien keittiöihin, mikäli on uskomista ruokabloggareiden ja lehtien kirjoituksia ruokatrendeistä vuodelle 2016.

Hävikintorjunta on yhä ajankohtaisempi aihe paitsi ekologisesti myös taloudellisesti ajatellen. Maailmalla on enenevässä määrin nk. no waste- tai low waste -ravintoloita, joissa hävikki nollataan kokonaan – tai vähintäänkin minimoidaan – hyödyntämällä kaikki mahdollinen raaka-aineista ja kierrättämällä niitä viimeiseen kuorenpalaan. Trendiravintolassa hyödynnetään kaikki ruuassa tai tarjoilussa. Samaa ajattelua voi hyödyntää myös kotona.

Lue lisää >> VäKi-blogi

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *