Luontokoulu Tikankolossa retkeillään kevään ajan

Etusivu / Okategoriserad / Luontokoulu Tikankolossa retkeillään kevään ajan
Luontokoulu Tikankolossa retkeillään kevään ajan

Luontokoulu Tikankolon syksyllä 2022 alkanut ympäristöministeriön hallinnonalan alainen ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hanke jatkuu luonto- ja retkipäivien toteutuksella keväällä huhti-toukokuussa. 

Lapset metsässä. Luonto- ja retkipäiviin osallistuu yhteensä 12 ryhmää kolmelta eri alakoululta. Mukana olevat ryhmät ovat Eurajoen Keskustan koululta, Harjavallan Keskustan koululta sekä Kiukaisten koululta Eurasta. Ryhmät ovat esikouluikäisistä alakoulun kuudenteen luokkaan.

Pienempien luontopäivät toteutetaan kävely- tai pyöräilymatkan päässä omalta koululta. 4. luokan ryhmällä on päiväretki Puurijärvi—Isosuon kansallispuistoon. 5. ja 6. luokan yön yli retkipäivät järjestetään Pitkäjärven Vapaa-ajankeskuksella Kokemäellä.

Meneillään olevassa hankkeessa on suunniteltu valmis ohjelma kuhunkin luonto- ja retkipäivään. Ohjelmien tärkein tavoite on lasten luontosuhteen vahvistaminen. Ohjelma on tehty toiminnalliseksi, mikä antaa tärkeää vaihtelua koulussa yleensä olevaan runsaaseen istumiseen.

Hankkeen lopputuotoksena valmistuu sähköiseen muotoon tuleva ’Satakunnan ympäristökasvatusohjelma kouluille’.

Luontokoulu Tikankolo tekee yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa tarjoamalla heille monipuolista luontotoimintaa.

Myös muut ympäristökasvatuksesta kiinnostuneet tahot voivat olla kohderyhmänä ja heille räätälöidään sopivaa ohjelmaa kunkin kohderyhmän mukaan.

Tutustu tarkemmin!

Luontokoulu Tikankolo >>

Pitkäjärven vapaa-aikakeskus >> 

Eurajoen kunnan logo Luontokoulu Tikankolon logo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *