Luonnonsuojelulain uudistus käynnistyy kyselyllä

Etusivu / Ajankohtaiset / Luonnonsuojelulain uudistus käynnistyy kyselyllä
Luonnonsuojelulain uudistus käynnistyy kyselyllä

Luonnonsuojelulainsäädännön uudistus on lähtenyt käyntiin. Uudistuksen alussa kuullaan kansalaisten näkemyksiä. Hankkeessa uudistetaan luonnonsuojelulakia ja -asetusta sekä valmistellaan uusi laki luonnonsuojelulailla rauhoitettujen lajien aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta. Lisäksi kehitetään ekologista kompensaatiota.

”Suomen luonto ja sen suojelu koskettaa meistä jokaista: luonto tarjoaa virkistystä ja elämyksiä sekä elintärkeitä palveluja, kuten pölytystä. Uudistamme luonnonsuojelulainsäädäntöä, jotta se vaalii luontoa nykyistä paremmin ja voimme pysäyttää luontomme köyhtymisen. On tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus osallistua uudistukseen. Näin saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.

Avatulla kyselyllä kartoitetaan näkemyksiä luonnonsuojelulainsäädännön uudistuksesta.

Kysely on julkaistu kuudella kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi.

Kyselyn lisäksi tammi-helmikuussa järjestetään kevytkuulemisia ministeriön sosiaalisen median kanavissa sekä keskeisille sidosryhmille suunnattuja kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia. Kyselyn ja kuulemisten tulokset toimivat pohjana luonnonsuojelulainsäädännön uudistuksessa.

Lue lisää > Valtioneuvosto