Kunnille apua kiinteistöjen energiainvestointien kannattavuuslaskelmiin

Etusivu / Ilmasto / Kunnille apua kiinteistöjen energiainvestointien kannattavuuslaskelmiin
Kunnille apua kiinteistöjen energiainvestointien kannattavuuslaskelmiin

Suomen ympäristökeskus (SYKE) on kehittänyt kannattavuuslaskurin, jolla voidaan laskea lämpöpumppu- ja aurinkoenergiajärjestelmien kannattavuutta ja päästövähennysvaikutuksia. Laskurit tukevat kunnan ilmastotyötä ja siihen liittyvää päätöksentekoa.

Laskentapalvelun tavoitteena on edistää konkreettisia puhtaan energian investointeja kuntien rakennuksissa. Kohteet voivat olla kuntien omia rakennuksia tai kunnan asukkaiden rakennuksia, kuten taloyhtiöitä tai öljylämmitteisiä omakotitaloja.

Kannattavuuslaskelmiin tarvitaan lähtötiedoiksi muun muassa kiinteistön energiakulutuksesta ja -kustannuksista nykytilanteessa. SYKE toimittaa laskelmat excel-taulukkona, jota voi myöhemmin hyödyntää itse ja tehdä jatkopäivityksiä.

Lakimuutoksen myötä aurinkoenergia taloyhtiöille kannattava sijoitus

Taloyhtiöiden aurinkosähkövoimaloita koskeva laki on muuttumassa tämän vuoden loppuun mennessä siten, että vuodesta 2021-2022 lähtien taloyhtiöiden voimalat voivat tuottaa aurinkosähköä asukkaiden käyttöön ilman siirtomaksuja ja sähköveroa.

Lakimuutoksen myötä aurinkoenergian kannattavuus paranee taloyhtiöille merkittävästi. Tämän pohjalta voidaan arvioida aurinkosähköjärjestelmien kannattavuuksia taloyhtiöille hyvityslaskentamallilla siten, että laskelmat voivat toimia esimerkkinä myös muille taloyhtiöille.

Ota yhteyttä

Jos olet kiinnostunut saamaan apua energiainvestointien kannattavuuslaskelmien tekoon jollekin kuntasi rakennuskohteelle, ota yhteyttä:

Miika Rummukainen
Suomen ympäristökeskus
Tel: +358 2952 52160
Mob: +358 50 461 3203
miika.rummukainen@ymparisto.fi

”Vastaan mielelläni kannattavuuslaskelmiin, energiaparannussuunnitelmien järjestelmävaihtoehtoihin tai taloyhtiöiden aurinkosähkön hyvityslaskentaan liittyviin kysymyksiin,” Miika lupaa.

Lue lisää

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *