Ilmastoystävällinen ja kestävien energiaratkaisujen Satakunta

Etusivu / Ilmasto / Ilmastoystävällinen ja kestävien energiaratkaisujen Satakunta
Ilmastoystävällinen ja kestävien energiaratkaisujen Satakunta

Satakunnan ilmastotyön edistämiseksi toteutettiin keväällä 2020 kysely nykyisen Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian teemojen ajankohtaisuudesta. Kysely lähetettiin niin kuntalaisille kuin eri yhteistyöryhmien jäsenillekin.

Kyselyn vastausten tarkastelu tehtiin opinnäytetyönä ja sen pohjalta Satakunnassa uudistetaan ilmasto- ja energiastrategia vastaamaan nykyisiä kansallisia tavoitteita. Kyselyyn vastanneet kokivat, että nykyisen strategian teemat ovat edelleen ajankohtaisia ja toteutettavia, joskin niihin haluttiin lisää tavoitteellisuutta.

Uusi strategia muodostetaan edelleen visionaan ilmastoystävällinen, kestävien energiaratkaisujen maakunta. Tätä tavoitellaan kolmella eri päätavoitteella, jotka ovat  hiilineutraali Satakunta, ilmastoviisas Satakunta ja kestävien energiaratkaisujen Satakunta.

Strategian rinnalle muodostetaan tiekartta erilaisin toimenpide-ehdotuksin, joilla näitä tavoitteita edistetään. Toimenpide-ehdotuksia kerätään työpajatyöskentelyssä Canemure-hankkeen toteutuksen ajan eri sidosryhmien kanssa, jotta niin strategiaan kuin tiekarttaankin saadaan mahdollisimman monen satakuntalaisen näkemys mukaan.

Save the date: Ilmastotalkoot Satakunnassa

Tänä syksynä jokavuotinen Ilmastotalkoot Satakunnassa järjestetään etätilaisuutena 18.11.2020. Tarkempia tietoja ohjelmasta saamme syksyn edetessä.

Lisätietoja Satakunnan ilmastotyöstä:
projektipäällikkö
Meri Olenius
Satakunnan ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@samk.fi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *