Koulujemme lähivedet -tilaisuus 8.3. Liedossa

Etusivu / Ajankohtaiset / Koulujemme lähivedet -tilaisuus 8.3. Liedossa
Koulujemme lähivedet -tilaisuus 8.3. Liedossa

Aika: ke 8.3. klo 14 – 17
Paikka: Tarvasjoen koulu, Hämeen Härkätie 753, Lieto

Rauma_vaalea_(3)Maaliskuussa kokoonnutaan jakamaan tietoa ja vaihtamaan kokemuksia Koulujemme lähivedet -toiminnasta. Toiminta on lähtenyt liikkeelle Raumalta, joka on haastanut Lounais-Suomen kunnat ja koulut mukaan lähivesitoiminnan toteuttamiseen. Tilaisuus on suunnattu erityisesti opettajille, rehtoreille ja muille sivistystoimen edustajille.

Ideana on, että koulu valitsee oman lähiveden ja tekee tutkimusretkiä veden äärelle lukukauden aikana. Toimintaan voidaan kutsua mukaan paikallisia yrityksiä ja muita toimijoita ja lähivesiteemaa käsitellään monesta vinkkelistä useassa oppiaineessa. Käsitöissä voidaan rakentaa tutkimusvälineitä, äidinkielessä työstää vesiuutisia ja historiassa tutkia paikallista vesihistoriaa. Mahdollisuudet ovat moninaiset. Jokainen koulu räätälöi kuitenkin oman itselleen sopivan toimintamallin aiheesta.

Koulujemme lähivedet –tilaisuudessa kerromme tarkemmin mistä on kyse ja kuulemme toiminnan jo aloittaneiden kokemuksia vapaamuotoisesti keskustellen. ELY-keskus lahjoittaa kullekin Rauman haasteeseen Ympäristö Nyt –palvelussa vastaavalle koululle Suomen ympäristökeskuksen kokoaman Vesitesti-tutkimuslaukun, joka sisältää yksinkertaisia välineitä lähivesien tilan tutkintaan (arvo 70 €).

Olemme lähteneet yhteistyössä kehittämään tukiverkostoa Koulujemme lähivedet -toiminnan laajentamiseksi Lounais-Suomen alueella. Rauman lisäksi verkostossa ovat mukana Aurajokisäätiö, Paimionjoki-yhdistys, Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus.

Ilmoittaudu 3.3. mennessä: ilmoittautumislomake

Tilaisuuden ohjelma

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *