Kestävyyskasvatuksen projektit Turun peruskouluissa ja lukioissa

Etusivu / Uutiset / Kestävyyskasvatuksen projektit Turun peruskouluissa ja lukioissa
Kestävyyskasvatuksen projektit Turun peruskouluissa ja lukioissa

Turun kaupungin perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa on alkanut projektit, joiden tavoitteena on vahvistaa koulujen toimintakulttuurin muutosta kohti kestävää elämäntapaa. Tarkoituksena on tehdä näkyväksi se, mitä kouluissa on jo nyt asioiden eteen tehty ja mitä tullaan tekemään.

Olennaista on tuoda kestävyys- ja ilmastoteemat systemaattisesti opetukseen ja koulun toimintaan. Peruskouluihin tehdään toimintasuunnitelma ja lukiokoulutukseen tiekartta.

Perusopetukseen kohdistuva Kestävä opinvirta -hankkeen tavoitteena on myös vahvistaa niitä oppilaiden tietoja, taitoja ja asenteita, jotka liittyvät ilmastonmuutoksen hillintään ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Kouluissa voidaan tehdä omia juuri omaan kouluun sopivia kokeiluja, tehtäviä tai vaikkapa laajempia monia oppiaineita koskevia projekteja.

Lukio-opetuksen hanke KESTOA – kestävä toinen aste pyrkii osallistamaan opiskelijoita sekä kannustaa tekemään aloitteita, vaikuttamaan ja osallistumaan päätöksentekoon. Lisäksi kartoitetaan opiskelijoiden kestävään kehitykseen ja ilmastonmuutokseen liittyviä asenteita. Opetuksessa tehdään oppiainerajat ylittäviä kokeiluja, koska kestävän elämäntavan teemat kuuluvat kaikkiin oppiaineisiin. Samalla tehdään myös yhteistyötä esimerkiksi kunnallisten toimijoiden, yritysten, kolmannen sektorin ja korkeakoulujen kanssa.

Molemmat hankkeet vastaavat osaltaan Turun pormestariohjelman 2021–2025 ja Hiilineutraali Turku 2029 tavoitteiden saavuttamiseen. Aiemmin Turussa on alkanut myös KESTU – kestävän tulevaisuuden ammattilaiset -hanke Turun ammatti-instituutissa.

Tämän kevään aikana projekteihin haetaan mukaan opettajia. Toiminta kouluissa käynnistyy ensi lukuvuonna.

Lisätietoja

Anni-Elina Karvonen
projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@turku.fi

 

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *