Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma lausuntokierrokselle

Etusivu / Ilmasto / ilmastonostot / Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma lausuntokierrokselle
Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma lausuntokierrokselle

Ympäristöministeriö pyytää tiedotteessaan 8.12.2021 lausuntoja keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta. Lausuntoja voi antaa 8.12.2021 – 14.1.2022. 

Suunnitelmassa kuvataan, millaisilla toimilla Suomi vähentää taakanjakosektorien päästöjä 2030 mennessä ja miten saavutetaan tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä. Taakanjakosektorille lasketaan liikenteen, maatalouden, rakennusten erillislämmityksen, työkoneiden ja jätehuollon sekä F-kaasujen päästöt.

Ilmastosuunnitelma on laadittu ympäristöministeriön johdolla ja valmistelun tukena ovat olleet ministeriöiden edustajista koottu työryhmä ja Suomen ilmastopaneeli. Lisäksi valmistelua varten on kerätty eri osapuolten ja kansalaisten näkemyksiä.

”Ilmastosuunnitelma luo näkymän siihen, millainen hiilineutraali Suomi 2035 on ja millä toimilla pääsemme sinne. Meidän on tärkeää varmistaa, että suunnitelma toimilla todella päästään ilmastotavoitteisiimme, ja siksi toivon lausuntokierrokselta laajasti näkemyksiä uusista ilmastotoimista”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari.

Lue koko tiedote (valtioneuvosto.fi)

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *