Julkistustilaisuus: Selvitys julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta ja kotimaisuusasteesta 24.1.2023

Etusivu / Kehityspolut / Ruokalautanen / Julkistustilaisuus: Selvitys julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta ja kotimaisuusasteesta 24.1.2023
Julkistustilaisuus: Selvitys julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta ja kotimaisuusasteesta 24.1.2023

Maa- ja metsätalousministeriö teetti syksyllä 2022 julkisille hankintayksiköille ja ruokapalveluille kyselyn elintarvikehankintojen kotimaisuusasteesta ja vastuullisuudesta. 

Tulosten perusteella nähdään, miten aterioiden ja elintarvikehankintojen vastuullisuus, kotimaisuus ja ravitsemuksellinen laatu julkisissa ruokapalveluissa on kyselyyn vastaajien mukaan kehittynyt viime vuosien aikana.

Kyselyssä selvitettiin myös ravitsemussuositusten käyttöä, mahdollisuuksia hankkia luomu- ja lähiruokaa, vastuullisuusoppaiden tunnettuutta, muutoksia kasvisruoan tarjoamisessa sekä ruokahävikin vähentämisen keinoja julkisissa ruokapalveluissa.

Tulosten julkistustilaisuuden yhteydessä järjestetään myös ajankohtainen paneelikeskustelu, jossa pohditaan muun muassa kiristyneen taloudellisen tilanteen ja huoltovarmuuskysymysten vaikutusta julkisiin elintarvikehankintoihin.

24.1.2023 klo 8.30 – 10.00, teams

Lue lisää Motivan sivuilta (motiva.fi)

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *