Jaossa miljoonan euron tuki kunnille

Etusivu / Ajankohtaiset / Jaossa miljoonan euron tuki kunnille
Jaossa miljoonan euron tuki kunnille

Löytyykö kunnastanne tai alueeltanne merkittävä ongelma, johon ei ole löytynyt vielä ratkaisua? Nyt on avattu kilpailu ja ideakiihdyttämö, jossa etsitään kunnista haasteita sekä niihin parhaita ratkaisuja. Haussa ovat ihmisten, ympäristön ja talouden hyvinvointia edistävät innovaatiot. Klash-haastekilpailu on auki kunnille lokakuun loppuun asti.

Kunta-alan isot toimijat ovat käynnistäneet täysin uudenlaisen haastekilpailun löytääkseen ratkaisuja ja uusia avauksia kuntien elinvoiman vahvistamiseksi. Nyt etsitään ongelmia ja haasteita erityisesti ympäristön, hyvinvoinnin ja talouden kehittämiseksi.

Kunnat voivat ilmoittaa kilpailuun alueelleen merkityksellisen, ratkaisua vaativan ongelman 31.10.2018 mennessä. Kilpailun järjestäjäkumppaneita edustava tuomaristo valitsee kuntien ehdotuksista neljästä kuuteen ongelmaa, joihin etsitään ratkaisuja haastekilpailun kautta. Haastekilpailu avataan erilaisille organisaatioille ja työryhmille, kuten pk-yrityksille, start up -yrityksille, yhdistyksille ja opiskelijoille 15.1.2019. Toisen vaiheen päätteeksi valitaan jatkoon 8-12 kilpailijaa ratkaisuehdotuksineen.

Kolmannessa vaiheessa Klash-yhteistyökumppanit tarjoavat loppukilpailuun valituille kilpailijoille mentorointia ideoiden jalostamisen tueksi. Voittajat julkistetaan joulukuussa 2019. Voittaneiden ratkaisujen jatkokehittämiseen ja käyttöönottoon on varattu jopa miljoonan euron tuki.

Hankkeen rahoittajia ja yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kuntasäätiö, Kuntaliitto, Keva, Kuntarahoitus, KL-Kuntahankinnat, KL-Kustannus sekä FCG Finnish Consulting Group.

– Kilpailu tarjoaa kunnille mahdollisuuden kehittää kuntakenttään soveltuvia ratkaisumalleja sekä tekee osallistuvia ratkaisijoita tutuksi kuntakentälle potentiaalisina yhteistyökumppanina. Olennaista on, että palkittavat ratkaisut ovat skaalattavissa ja otettavissa käyttöön koko Suomessa, sanoo Klashin projektipäällikkö Maritta Mäkelä.

Laita siis omassa mielessäsi ehkä jo pitkään muhinut kehittämistarve hakemuslomakkeelle, joka löytyy osoitteesta www.klash.fi . Pienellä vaivalla on mahdollisuus saada osaavat tekijät ja kunnolla resursseja tulevaisuuden kunnan kehittämiseen!

Lue lisää > Klash