Porissa järjestetään Hävikkiviikon kunniaksi Hävikistä herkuksi -ruokakurssi tiistaina 30. elokuuta. Kuluttajaliiton järjestämää valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 29.8.–4.9.2016.
Hävikkiviikon tavoitteena on kannustaa ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen. Hävikistä herkuksi -kurssilla jaetaan vinkkejä ruokahävikin hallintaan, suunnitellaan ja toteutetaan tähdereseptejä sekä maistellaan tuotoksia. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Ruokakurssille osallistuminen on maksutonta.
– Olemme järjestäneet hankkeen tiimoilta aiemminkin ekokokki-kutsuja, ja aihe on koettu tärkeäksi sekä toteutustapa hyväksi. Ekokokki-kutsut pidetään asiakkaan kotona. Hävikkiviikolla ruokakurssi järjestetään arki-iltana Marttojen tiloissa, kertoo projektipäällikkö Tiina Toivonen.
Hävikkiviikon ruokakurssin järjestävät Porin kaupungin ja Ympäristöministeriön yhteisesti rahoittama ympäristöviraston hallinnoima Ravinnepankki – ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke ja Lounais-Suomen Martat.
Hävikistä herkuksi -kurssille tulee ilmoittautua torstaihin 25.8. mennessä p. 044 701 0214 tai ravinnepankki@pori.fi.
Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on todennut, että maailmanlaajuisesti ruokaa menee tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukkaan vuosittain yhteensä 1300 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 25-30 prosenttia kaikesta maapallolla tuotetusta ruoasta. On laskettu, että tällä määrällä voitaisiin ruokkia 2 miljardia ihmistä.
Lue lisää
>> Porin kaupunki
>> Hävikkiviikko