Yrityksille ja tutkimukseen tarjolla 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön vähähiilisten ratkaisujen kehittämiseen

Etusivu / Tapahtumat / Yrityksille ja tutkimukseen tarjolla 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön vähähiilisten ratkaisujen kehittämiseen
Yrityksille ja tutkimukseen tarjolla 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön vähähiilisten ratkaisujen kehittämiseen

Ympäristöministeriö ja Business Finland tiedottavat 23.8.2021 yhteisestä Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmastaan, jonka kautta tuetaan vuosina 2021–2023  suomalaisia yrityksiä ja tutkimusorganisaatioita rakennetun ympäristön vähähiilisyyden edistämisessä. 

Tavoitteena on vauhdittaa rakennetun ympäristön ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien tuotteiden, teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien kehitystä ja leviämistä, edistää elinkeinorakenteen uudistumasta ja kasvattaa suomalaisyritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailukykyä.

Ohjelman ensimmäinen rakennetun ympäristön vähähiilisyyttä ja ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen torjuntaa tukeville innovatiivisille tutkimushankkeille suunnattu rahoitushaku on käynnissä. Rahoitusta voivat saada kansainvälistä kasvua tavoittelevat yritykset sekä niitä tukevat tutkimusorganisaatiot. Vuonna 2021 myönnettävän rahoituksen haku päättyy 15.10.2021 ja vuoden 2022 hakemukset on jätettävä 31.3.2022 mennessä.

Hankkeet voivat liittyä esimerkiksi rakentamiseen, kaavoitukseen, suunnitteluun, kiinteistönpitoon, infraan, energiaan, digitalisaatioon tai rakennustuotteisiin ja -palveluihin. Toteuttajat voivat olla miltä toimialalta tahansa, kunhan tulokset kohdistuvat rakennettuun ympäristöön.

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus perjantaina 27. elokuuta 2021 kello 9.30. Tilaisuudessa kerrotaan rahoituksesta ja vastataan esille nouseviin kysymyksiin.

Lue lisää Ympäristöministeriön sivuilla

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *