Ympäristöministeriö myöntää avustusta julkisen puurakentamisen kehityshankkeille 16.11.2020 asti

Etusivu / Ilmasto / Ympäristöministeriö myöntää avustusta julkisen puurakentamisen kehityshankkeille 16.11.2020 asti
Ympäristöministeriö myöntää avustusta julkisen puurakentamisen kehityshankkeille 16.11.2020 asti

Ympäristöministeriö 5.10.2020

Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma on käynnistänyt toisen avustushaun julkisen sektorin puurakentamista edistäville hankkeille. Avustusta myönnetään hankkeille, jotka tukevat puurakentamisen nopeaa kehitystä kunnissa ja lisäävät niiden valmiuksia toteuttaa varsinaisia puurakennushankkeita.

Hankkeet voivat esimerkiksi tuottaa uutta tietoa, palveluja, ratkaisuja, toiminta- ja/tai yhteistyömalleja puurakentamisen kehittämiseksi. Hankkeiden on tavoiteltava muutoksia, jotka lisäävät puun käyttöä kunnissa pysyvästi. Lisäksi hankkeilla tulee olla potentiaalia laajempaan vaikuttavuuteen ja toimintakulttuurin muutokseen. Avustuksen hakija voi olla kunta, kuntayhtymä, seutukunta, maakunta, maakunnan liitto, kunnan omistama liikelaitos tai näiden johtama konsortio. Haku- ja arviointikriteerit ovat samat kuin ensimmäisellä hakukierroksella.

Julkisen puurakentamisen edistäminen on yksi Puurakentamisen ohjelman painopisteistä. Ohjelma julkaisi syyskuun alussa yhdessä sidosryhmien kanssa laaditut kansalliset tavoitteet puun käytölle julkisen sektorin rakentamisessa. Avustukset ovat yksi keino, jolla valtio tukee kuntia tavoitteiden toteuttamisessa.

Avustushaku on käynnissä 1.10.-16.11.2020.

> Ympäristöministeriö

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *