Ympäristökasvatuksen avustushaku 18.10. – 30.11.2021

Etusivu / Uutiset / Ympäristökasvatuksen avustushaku 18.10. – 30.11.2021
Ympäristökasvatuksen avustushaku 18.10. – 30.11.2021

Ympäristöministeriö tukee vuosittain ympäristökasvatusta ja -valistusta edistäviä hankkeita. Määrärahaa saa käyttää kestävää kehitystä, kulttuuriympäristön vaalimista sekä muuta ympäristökasvatusta ja -valistusta edistävien, valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittävien projektiluonteisten hankkeiden tukemiseen.

Hanke voi tuottaa esimerkiksi uuden toimintamallin tai kasvatus- ja valistusmateriaalin tai se voi keskittyä edesauttamaan hyvien toimintatapojen ja materiaalien nykyistä laajempaa käyttöönottoa.

Avustusta voi saada juridinen henkilö eli rekisteröity yhdistys, järjestö tai muu yhteisö, yritys, kunta tms. Pääasiassa avustusta on myönnetty yleishyödyllisille yhdistyksille. Avustusta ei myönnetä valtion virastoille tai laitoksille eikä yksityishenkilöille.

Avustukselle ei ole määritelty %-määräistä omarahoitusvaatimusta. Valtionavustuslain (688/2001) asettama pääsääntö on, että valtionavustuksella ei kateta hankkeen bruttomääräisiä kokonaiskustannuksia täysimääräisesti. Lähtökohta on siis, että hankkeella tulisi olla muutakin rahoitusta kuin haettu avustus.

Yksittäiselle hankkeelle myönnettävän avustuksen määrä arvioidaan suhteessa kokonaismäärärahaan, hankkeen vaikuttavuuteen ja avustuksen tarpeellisuuteen. Määrärahasta riittää avustusta vain osalle kriteerit täyttävistä hakemuksista.

Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta (ely-keskus.fi)

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *