Viisas ja vähähiilinen liikkuminen

Etusivu / Yleinen / Viisas ja vähähiilinen liikkuminen
Viisas ja vähähiilinen liikkuminen

Logo_kulje.fi”Tavoitteena on taata jokaiselle kaupunkilaiselle mahdollisuus valita fiksusti.”

Kulje.fi on yhteinen kestävän liikkumisen kehittämispalvelu

Varsinais-Suomen liikennestrategia 2035+ ohjaa liikkumisen suunnittelua. Tämän työn puitteissa on avattu verkk0palvelu kulje.fi. 

Liikennestrategia ei ole etäinen visio, vaan jatkuvia käytännön tekoja helpomman ja kestävämmän arkiliikkumisen puolesta. Turun seudusta rakennetaan entistä parempaa jalankulku- ja joukkoliikennekaupunkia sekä uudistetaan liikkumisen tapoja. Ihmisiä houkutellaan yhä useammin pyöräilemään, kävelemään ja käyttämään joukkoliikennettä. Samalla hillitään autoliikenteen ruuhkautumista ja huolehditaan elinkeinoelämälle tärkeiden kuljetusreittien sujuvuudesta.

Tulevaisuuden Turun seutu on entistä viihtyisämpi, turvallisempi ja ympäristöystävällisempi. Turussa ja sen naapurikunnissa on mukava asua, työskennellä ja liikkua. Seudulla on entistä enemmän tilaa ihmisille, kodikkaille naapurustoille ja kestäville liikkumistavoille.

  • Ajankohtaista: Mt 110 Viisaan liikkumisen hanke: Maantiellä 110, Turun Hämeenkadulta Kaarinan Piikkiöön toteutetaan lukuisia kävelyn pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteita parantavia toimenpiteitä vuoden 2019 aikana. Hanke käynnistyy vuoden vaihteen tienoilla. Katso hankesivu (liikennevirasto.fi). Seuraa tarkemmin taphtumia kulje.fi -sivuilta.

Lue lisää ja vaikuta >> kulje.fi

Logo_LiikennevirastoAsemainfo.fi tarjoaa tukea ja tietoa junamatkustajille

Liikenneviraston Asemainfo.fi -palvelu kokoaa junamatkustajien tarvitsemia tietoja yhteen paikkaan. Palvelusta löytyy esimerkiksi junien reaaliaikaiset lähtöajat, häiriötiedotteet ja linkit paikallisiin reittioppaisiin.

Asemainfo.fi -palvelu on suunniteltu ensisijaisesti mobiililaitteille, mutta sitä voi käyttää mainiosti myös tietokoneella. Palvelu tarjoaa itsessään paljon tietoa, ja lisäksi se ohjaa oikean tiedon lähteille, esimerkiksi palautekanaviin ja rautatieasemien lähialuekarttoihin.

Asemainfo.fi -palvelu on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu ja ota käyttöön >> asemainfo.fi