Vesiuutisia!

Etusivu / Ajankohtaiset / Vesiuutisia!
Vesiuutisia!

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen uutiskirjeessä 17.6.2021 on monipuolinen paketti vesiuutisia!

 

  • Läntisen Suomen vesihuoltostrategian 2050 laatiminen on päässyt vauhtiin ja työryhmän laatima laatima kuvaus vesihuollon nykytilanteesta esiteltiin sidosryhmille maaliskuussa. Samalla kerättiin sidosryhmien näkemyksiä tärkeimmistä painopistealueista jatkotyötä varten. Työryhmän laatimaa vesihuollon vuoden 2050 visiota pidettiin sisällöltään hyvänä. Tilausuudessa nousi esiin huoli vesihuoltoverkoston heikosta tilasta sekä vesihuoltolaitosten riittämättömistä resursseista. Vesivarojen riittävyys ja vedenhankinta ja -käsittely todettiin kuitenkin olevan kunnossa ja jäteveden puhdistuksen toimivaa. Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn tilanne nähtiin heikkona. Strategiatyö jatkuu ja vielä on mahdollista vaikuttaa! Alueelliset etäyhteydellä järjestettävät sidosryhmätilaisuudet tiedossa syyskuussa.

 

  • VELMUn Meriluonto21 -kampanjavuosi käynnistyi toukokuussa järjestetyllä seminaarilla. Jos seminaari pääsi menemään ohi, tai haluat palata esityksiin, materiaali löytyy VELMUn arkistosta! VELMU-kartoitusten lomassa otettuja kuvia meriluonnosta on esillä Meren aarteet näyttelyssä Turun biologisessa museossa. Museo on auki päivittäin klo 9-17 (ei juhannuksena). Itämeripäivää vietetään 26.8.2021.

 

  • Valonian vetämä Puujalka -hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan maa- ja metsätalouden vesienhallintaa ja vesiensuojelua puiden avulla. Esimerkiksi Paimion Karhunojan varteen istutettiin kesäkuun alussa tervaleppiä. Purojen varsien lähimetsät ja uomassa oleva puuaines tuovat monia hyötyjä vesiensuojelusta luonnon monimuotoisuuteen.

 

Lue lisää Ely-keskuksen uutiskirjeessä!

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *