Vesitalousisännöinti -koulutusta tarjolla

Etusivu / Ilmasto / Vesitalousisännöinti -koulutusta tarjolla
Vesitalousisännöinti -koulutusta tarjolla

Vesitalousisännöinnin koulutus järjestetään yhteistyössä Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDUn, Hämeen ammattikorkeakoulun sekä Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten kesken.

Ammattiosaamista maanomistajien tueksi vesitaloushankkeiden toteutukseen

Aikaisemmin valtion vastuulla olleista tehtävistä pääosa on siirtynyt maanomistajille, ja tarve hankkeiden vetäjistä on ilmeinen. Tarvitaan osaajia, jotka pystyvät tarjoamaan palveluitaan erilaisten vesitaloushankkeiden toteutuksiin.

Koulutuksen perustana on ojitusyhteisön toiminta ja siihen liittyvä lainsäädäntö. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi luonnonmukaisen perkauksen periaatteet ja kurssilaisille opetetaan mm. tulvatasanteen suunnittelun perusteet ja ymmärtämään erilaisten vesistöhankkeiden vaikutukset vesien tilaan ja virtaamiin. Tällä kertaa koulutuksessa tullaan pohtimaan myös isännöintitoimialan laajentamista – voiko vesitalousisännöitsijä toimia vesiosuuskuntaisännöitsijänä? Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen läpikäyneellä on riittävät valmiudet aloittaa vesitalousisännöinti ja muotoilla siitä kannattavaa liiketoimintaa esim. muun elinkeinon ohelle.

Haku koulutukseen

Valtakunnallinen koulutushaku päättyy 20.10.2020 ja kurssille valitaan 25 opiskelijaa. Koulutus on tarkoitus toteuttaa lähiopiskeluna, mutta se järjestetään tarvittaessa etänä. Koulutus alkaa 28.10.2020 Ilmajoella, seuraava jakso marraskuussa Hämeenlinnassa ja viimeinen pidetään tammikuussa 2021 Ilmajoella.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *