Vesipäiviä Aurajoen varrella

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Vesipäiviä Aurajoen varrella
Vesipäiviä Aurajoen varrella

Aurajokisäätiö tarjoaa keväällä 2018 Aurajoen valuma-alueella ilmaista
Vesitutkijaa koululle

Toteutustapana voi olla veden tutkimukseen liittyvä oppitunti luokalle tai vesipäivä koko koululle. Se voi olla vesitutkimustuokio maastossa tai sisätiloissa kunkin koulun tai opettajan toiveita kuunnellen.

5Touko Martti Komulainen AurajokisäätiöToimintaan otetaan mukaan kymmenen ensiksi ilmoittautunutta koulua, jotka ovat Aurajoen valuma-alueella ja Aurajokisäätiön toiminta-alueella (Oripää, Pöytyä, Aura, Lieto, Kaarina ja Turku). Kouluja pyritään innostamaan tulemaan mukaan Koulujemme lähivedet -toimintaan ja vastaamaan Rauman haasteeseen.

Lisätietoja
Päivi Joki-Heiskala
paivi.joki-heiskala@aurajoki.net
040 5537 409

Vierailumahdollisuus Turun vesilaitosmuseolla

Koululaisryhmillä on keväällä 2018 mahdollisuus vierailla ilmaiseksi Aurajokisäätiön hoitamalla Turun vesilaitosmuseolla (Halistentie 4, Turku). Perusnäyttelyn lisäksi esillä on syksyllä 2017 valmistunut ”Jokapäiväinen vetemme”- näyttelyosio (www.vesilaitosmuseo.fi). Vierailut mieluiten ajanjaksolla 14.5.-1.6.2018, mutta myös muut ajat ovat mahdollisia.

Vierailuun menee aikaa noin 45 min/ryhmä, ryhmän koko max 15 oppilasta. Jos oppilaat joudutaan jakamaan kahteen ryhmään, toinen ryhmä voi odottaessaan esim. vierailla joen toisella puolella olevalla Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolla, johon tulee keväällä 2018 osin toiminnallinen Suomenlahti-näyttely.

Lisätietoja ja ryhmien opastusvaraukset: 044 7384 552 tai vesilaitosmuseo@aurajoki.net

Ongintaa, melontaa, kulttuurihistoriaa

Aurajoen Halistenkoskella on tarjolla monenlaista toimintaa kouluryhmille. Halistenkosken alapuolella, joen itärannalla, on mahdollisuus onkia. Halistenkosken pohjoispuolella on Virnamäen virkistysalueen polkureitistöt, jossa on myös muinaisjäännöksiä opasteineen. Halistenkosken alueen historiaan ja rakennuksiin oppilaat voi tutustuttaa käsiesitteen avulla, jonka saa lainaksi Vesilaitosmuseon oppaalta tai Aurajoen opastuskeskuksesta Myllärintalolta.

Koululaisryhmien on myös mahdollista vuokrata edullisesti inkkarikanootteja toukokuussa Kesäkahvila Padollalta Myllärintalolta (www.aurajoki.net/melonta). Joen varrelle on merkitty melontaluontopolku, joka kertoo jokiluonnosta. Käsiesitteen saa halutessaan mukaansa Kesäkahvila Padollalta Myllärintalolta kanoottien vuokrauksen yhteydessä.

Aurajokisäätiön toiminnan tavoitteena on ekologisesti terve sekä maisemallisesti ja virkistyksellisesti arvokas Aurajoki. Säätiön toiminta-ajatuksena on tukea ja edistää Aurajoen kulttuurimaiseman suojelua ja hoitoa, jokeen liittyvää tutkimustoimintaa, veden laadun parantamiseen tähtääviä toimia, joen kala- ja raputaloutta, virkistyskäyttöä sekä perinteisiä jokivarren elinkeinoja. Aurajokisäätiön toiminta-alueeseen kuuluvat Oripää, Pöytyä, Aura, Lieto, Kaarina ja Turku.

Lue lisää > Aurajokisäätiö

VS_Ely_koulu_lv_bann_300x120px