Vesienhoidon toimenpideohjelmien tietopalvelu on avattu

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Vesienhoidon toimenpideohjelmien tietopalvelu on avattu
Vesienhoidon toimenpideohjelmien tietopalvelu on avattu

ELY-keskusten tiedote 20.6.2022: ELY-keskukset ovat julkaisseet uuden valtakunnallisen tietopalvelun eTPO, johon on kerätty sähköiseen muotoon kaikki Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmat (lukuun ottamatta Ahvenanmaata). Sivustolla pääsee selaamaan vaivattomasti vesienhoidon toimenpideohjelmia ja tarkastelemaan vesistöjä ja vesienhoidon toimenpiteitä kartalla.

Tietopalvelussa pääsee tarkastelemaan kaikkia Manner-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmia. Kartan avulla tarkastella vesistöjen perustietoja, kuten ekologista tilaa, sekä vesistöille suunniteltuja toimenpiteitä ja toimenpidetarvetta.

Vesienhoitoa suunnitellaan ja toteutetaan Suomessa seitsemällä vesienhoitoalueella sekä Ahvenanmaalla. Vesienhoitosuunnittelu koostuu sekä vesienhoitosuunnitelmista että niitä täydentävistä toimenpideohjelmista, jotka yhdessä edistävät vesiensuojelua. Toimenpideohjelmassa kuvataan pinta- ja pohjavesien tilan parantamiseksi ja säilyttämiseksi tarvittavat toimenpiteet.

Toimenpiteiden tavoitteena on vähentää pintavesien rehevöitymistä ja parantaa rakennettujen vesien ekologista tilaa. Pohjavesien osalta toimenpiteet parantavat pohjavesialueiden määrällistä ja kemiallista tilaa. ELY-keskukset vastaavat vesienhoidon suunnittelusta ja toimenpideohjelmien kokoamisesta alueellaan yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Vesienhoidon suunnittelu ja toteutus etenee kuuden vuoden jaksoissa ja tällä hetkellä on käynnissä kolmas suunnittelukausi vuosille 2022–2027.

Vesienhoidon toimenpideohjelmien valtakunnallinen tietopalvelu (etpo.fi)

ELY-keskusten tiedote aiheesta (sttinfo.fi)

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *