Vesi.fi – tietoa vesitilanteesta

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Vesi.fi – tietoa vesitilanteesta
Vesi.fi – tietoa vesitilanteesta

Vesi.fi-verkkopalvelu kertoo nyt koko Suomen alueelta tiedot veden, lumen ja jään määrästä.

Verkkopalvelussa on päivitetty vesitilannepalvelu, jonka avulla käyttäjä saa täsmätietoa haluamansa paikan vesitilanteesta.

Vesitilannepalvelun tarjoamia tietoja ovat esimerkiksi vedenkorkeus, valunta, sademäärä ja pintaveden lämpötila. Talvella verkkopalvelu kertoo muun muassa lumikuorman, lumen ja roudan syvyyden sekä jään paksuuden.

Vesi.fi on suunnattu vesiasioista kiinnostuneille kansalaisille, mutta se palvelee myös vesitietoa hyödyntäviä viranomaisia ja muita ammattilaisia.

Tarjolla on runsaasti faktatietoa vedestä. Tietoa kerrotaan havainnollisilla kuvilla, graafeilla, kartoilla sekä tiedotteilla. Palvelussa julkaistaan Suomen ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen tuottamat valtakunnalliset ja ELY-keskusten alueelliset vesitiedotteet, ja se kokoaa myös poimintoja Twitter-virrasta. Sisällön tuottavat eri vesiviranomaiset.

Levätilanne ja tiedot veneväylistä tulossa kesän kynnyksellä

Kesän kynnyksellä palvelussa julkaistaan kaksi uutta teemaa: ajantasainen levätilanne sekä tiedot veneväylistä ja kanavista. Vesillä liikkujien teemanäkymä sisältää tiedon virallisista veneväylistä, väyläsyvyyksistä sekä kanavista ja niiden aukioloajoista. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Traficomin ja Väyläviraston kanssa.