Varsinais-Suomen ja Satakunnan vesistökunnostus-teemasivusto on julkaistu

Etusivu / Nostot / Varsinais-Suomen ja Satakunnan vesistökunnostus-teemasivusto on julkaistu
Varsinais-Suomen ja Satakunnan vesistökunnostus-teemasivusto on julkaistu

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen julkaisema teemasivusto on kattava tietopaketti vesistöjen kunnostamisesta. Sivusto on suunnattu erityisesti vesistökunnostuksia suunnitteleville toimijoille Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella, mutta tarjoaa hyödyllistä tietoa kaikille vesistöjen tilan parantamisesta kiinnostuneille.

Vesistökunnostukset tähtäävät vesistöjemme ekologisen tilan parantamiseen

Vesistökunnostuksilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan kohdevesistön ekologista tilaa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kunnostushanke voi edistää vesistössä monia tavoitteita, kuten vedenlaadun ja kalaston tilan paranemista, luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja näiden myötä virkistysarvojen lisäämistä.

Alueen verkostoista puhtia vesistökunnostamiseen

Onnistuneen kunnostushankkeen taustalla vaikuttavat usein toimivat yhteistyöverkostot. Verkostoitumisen helpottamiseksi sivustolle on koottu tietoa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen toimijoista sekä vinkkejä hyvään verkostoitumiseen. Lisäksi sivuilta löytyy tietoa vesistökunnostuksiin sopivista hankerahoituksista.

Käytännön ohjeita kunnostushankkeisiin

Tietopaketin ideana on tarjota vesistökunnostajille ajantasaista tietoa ja mahdollisimman käytännönläheisiä ohjeita kunnostushankkeen toteuttamiseen. Teemasivustolla käydään muun muassa seikkaperäisesti läpi, mitä vaiheita hankeprosessiin kuuluu tavoitteiden asettamisesta seurannan järjestämiseen. Sivustolle on koottu myös yksityiskohtainen opas hyvän avustushakemuksen laadinnasta sekä listattu hyödyllisiä tietolähteitä hankkeiden suunnittelua varten. Näistä tietolähteistä voit etsiä itsenäisesti ja ilmaiseksi tietoja esimerkiksi kohdevesistön ja sen valuma-alueen ominaispiirteistä.

Uusi teemasivusto: Vesistökunnostukset – Varsinais-Suomi ja Satakunta (ely-keskus.fi)

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *