Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin

Etusivu / Uutiset / Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin
Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan 20.5.2021, että valtioneuvoston hyväksymä ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021-2032 on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Liikennejärjestelmäsuunnitelma on strateginen suunnitelma koko liikennejärjestelmän kehittämisestä pitkällä aikavälillä. Suunnitelma on laadittu 12 vuodeksi ja sitä päivitetään hallituskausittain. Mukana ovat kaikki liikennemuodot, henkilö- ja tavaraliikenne, liikenneverkot, palvelut ja liikennejärjestelmän läpileikkaavat teemat. Seuraavaksi on alkamassa suunnitelman toimeenpano. Suunnitelmaa toteutetaan ja toimeenpannaan koko liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla. Työssä ovat ministeriön lisäksi mukana Liikenne- ja viestintävirasto, Väylävirasto sekä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset. 

Liikennejärjestelmän kehitystä ja nykytilaa tullaan kuvaamaan liikennejärjestelmäanalyysissa, joka sisältää ennakointitietoa toimintaympäristön muutoksista ja liikenneverkon strategisen tilannekuvan. Liikennejärjestelmäanalyysissa seurataan myös suunnitelman tavoitteiden toteutumista.

Liikennettä Turun keskustassa. Kuva: Kuvatoimisto Rodeo Oy.
 

Liikennejärjestelmäsuunnitelma on valmisteltu laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja tätä yhteistyötä ja jatkuvaa vuorovaikutusta jatketaan ja kehitetään edelleen.

Seuraavaksi alkaa toimeenpano suunnitelman mukaisesti. Työssä huomioidaan myös eduskunnan tuleva kannanotto suunnitelmaan. Toimenpiteiden etenemisestä raportoidaan ensimmäisen kerran alkusyksystä 2021 ja siitä eteenpäin vuosittain.

 

Lue alkuperäinen artikkeli Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilla

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *