Vesien tila heikkenee, puutu Sinä peliin!

Etusivu / Nostot / Vesien tila heikkenee, puutu Sinä peliin!
Vesien tila heikkenee, puutu Sinä peliin!

Vesien suojeluun ja hoitoon tarvitaan jokaista ihmistä. Vesi vaikuttaa kaikkien elämään. Huono vesi menettää arvonsa, se on epämiellyttävää, vaarallistakin.

VV_graafinen_kalatunnusVaikuta vesiin –kampanja käynnistyi huhtikuussa 2016

Varsinais-Suomen ELY-keskus lähestyy vesiaiheiden kanssa kansalaisia ja heidän arkisia valintojaan ja kulutustottumuksiaan.

Julkaisemme kuukausittain uutta aihetta koskevaa sisältöä näillä sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Aiheina ovat mm. mökkiläisen ja veneilijän vesiensuojelu, vedenkulutus, kodeissa käytettävät kemikaalit sekä ruokavalio ja ruokahävikki.

Julkaisemme myös joka toinen kuukausi tietoiskuvideon, jonka huolestuneina tähtinä ovat särki ja hauki!

Paikallismedia mukana kampanjassa

Monet paikallislehdet eri puolilta Lounais-Suomea ovat lähteneet mukaan kampanjaan, mikä on erittäin hieno asia. Lehdet julkaisevat kuukausiaiheita käsitteleviä juttujamme yhteisen tunnuksen alla. Paikallislehdet luetaan tunnetusti tarkkaan – toivottavasti siinä samalla myös käytännönläheistä vesiasiaa.

Taustaa

ELY-keskuksen ympäristövastuualueen tehtäviin kuuluu vesiensuojelu. Vuodesta 2009 Suomessa on ollut meneillään laajat vesienhoidon ja merenhoidon suunnitteluprosessit, jotka ovat aktivoineet lähinnä viranomaisia ja elinkeinoelämän eri sektoreita. Prosessit ovat etäällä asukkaista ja kansalaispalautetta on saatu hyvin vähän.

Vaikuta vesiin –kampanjalla pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta siitä, mitkä tekijät vaikuttavat vesien tilaan ja mihin kaikkeen yksittäisen ihmisen ja kotitalouden valinnat kytkeytyvät.

Ympäristöystävällisyys ja vesiensuojelu eivät välttämättä tarkoita lempiasioista luopumista. Vesien kannalta hyvät valinnat ovat hyviä myös oman hyvinvoinnin ja kukkaron kannalta. Merkittävimmät yksittäiset päätökset tehdään ruokakaupassa, kotona ja liikuttaessa.

Kampanjan sisällön tuottaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiviestintätiimi:

Sanna Kipinä-Salokannel (vesienhoidon suunnittelu), 0295 022 879

Janne Suomela (vesien tilan seuranta), 0295 022 947

Pekka Paavilainen (merenhoidon suunnittelu), 0295 022 921

Maria Mäkinen (pohjavedet), 0295 022 913

Minna Nummelin (vesihuolto), 0295 022 917

Nina Myllykoski (ympäristöohjelma), 0295 022 768

Merja Haliseva-Soila (viestintä), 0295 022 863

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.