Uudistuva maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää vähähiilistä rakentamista ja vaatii panostuksia kestävään liikkumiseen

Etusivu / Ilmasto / Energia / Uudistuva maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää vähähiilistä rakentamista ja vaatii panostuksia kestävään liikkumiseen
Uudistuva maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää vähähiilistä rakentamista ja vaatii panostuksia kestävään liikkumiseen

Helsingin Sanomat uutisoi maankäyttö- ja rakennuslain valmisteilla olevista muutoksista 18.4.2021 artikkelissaan ”Rakentajalle tulee vastuu rakennuksen virheistä, alle 30-neliöisen rakennuksen voisi pystyttää ilman lupaa – Rakentamisen säännöt muuttumassa laajasti ensi vuonna”. 

Hallitus valmistelee merkittäviä uudistuksia maankäyttö- ja rakennuslakiin. Jos esityksestä päästään yhteisymmärrykseen, tulisi uusi lakipaketti voimaan jo ensivuonna.  Uudistuksen päätavoitteita ovat muun muassa hiilineutraali yhteiskunta, luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen, rakentamisen laadun parantaminen ja digitalisaation edistäminen.

Lakiin sisältyisi myös uusia olennaisia teknisiä vaatimuksia rakennuksen vähähiilisyydestä ja elinkaariominaisuuksista. Rakennuksen suunnitteluun kuuluisi muun muassa hiilijalanjäljen laskenta ja teknisen käyttöiän määrittäminen

Uuden lain mukaan yhdyskuntarakentamisen tulisi tukea Suomen pyrkimystä hiilineutraaliuuteen ja esimerkiksi kaupunkialueilla tulisi panostaa pyöräilyn, kävelyn ja joukkoliikenteen ratkaisuihin. Lakiin esitetään myös vaatimusta vaalia kulttuuriympäristöjä ja luonnon monimuotoisuutta myös kaupunkiseudulla.

Lue koko artikkeli Helsingin Sanomien sivuilla

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *