Turun ilmastosuunnitelma päivittyi tavoitekorotuksilla

Etusivu / Ilmasto / Energiakaruselli / Turun ilmastosuunnitelma päivittyi tavoitekorotuksilla
Turun ilmastosuunnitelma päivittyi tavoitekorotuksilla

turku.fi 21.4.2022: Päivitetyn ilmastosuunnitelman päästövähennystavoitteita esitetään korotettavaksi maltillisesti, jotta Turun hiilineutraaliustavoite vuoteen 2029 mennessä sekä siitä eteenpäin vahvistuva ilmastopositiivisuus on mahdollista toteuttaa.

Turun asettamat ilmastotavoitteet on tähän mennessä saavutettu ja ylitetty asetettuja aikatauluja nopeammin. Päivitetyn ilmastosuunnitelman merkittävimmät muutokset liittyvät kahteen tavoitteeseen:

  • Vuoteen 2025 mennessä päästöjä vähennetään vähintään 75 prosenttia vuoden 1990 tasosta (vanha tavoite: vähintään 60 – 70 prosenttia)
  • Vuoteen 2029 mennessä päästöjä vähennetään vähintään 90 prosenttia vuoden 1990 tasosta (vanha tavoite: vähintään 80 prosenttia)

Tavoitemuutosten taustalla on havainto siitä, että hiilinielujen toteutunut ja ennustettava kasvu Turun alueella on osoittautunut aiemmin arvioitua merkittävästi pienemmäksi (Luonnonvara-keskuksen selvitys 2022). Hiilinielujen vahvistamisen ja kompensaatiotoimien kehittämisen rinnalla on siksi tarpeen vähentää päästöjä aiemmin ennakoitua nopeammin ja enemmän.

Päivitetty ilmastosuunnitelma osallistaa kuntalaiset entistä vahvemmin mukaan ilmastotyöhön ja panostaa uusien ilmastoratkaisujen kehittämiseen. Kaupunginhallitus käsittelee ilmastosuunnitelmaa kokouksessaan maanantaina 25.4.2022.

Lue lisää Turun kaupungin sivuilta (turku.fi)

Ilmakuva Turusta. Kuva: Kuvatoimisto Rodeo Oy.

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *