Turku Energian ja Turun kaupungin yhteinen metsityshanke

Etusivu / Ilmasto / Energia / Turku Energian ja Turun kaupungin yhteinen metsityshanke
Turku Energian ja Turun kaupungin yhteinen metsityshanke

Turku Energia kertoo tiedotteessaan 19.8.2021 yhdessä Turun kaupungin kanssa toteuttamastaan metsittämishankkeesta, jossa istutettiin 5000 puuntainta Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle. Metsityshanke on osa Turun kaupungin uutta metsäsuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lisätä ja turvata Turun luonnon monimuotoisuutta, metsien virkistyskäyttöä ja päästöjen kompensointia metsien hiilinieluja kasvattamalla.

Turun kaupungilla on tavoitteena saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2029 mennessä. Hiilinielujen lisääminen metsittämällä on osa konkreettista työtä tavoitteeseen pääsemiseksi. Kaupunki valmistelee päästökompensaatiomallia, jossa ilmastopäästöjä voitaisiin sitoa paikallisiin hiilinieluihin.

–  Metsittämällä saadaan tehtyä lisää hiilinieluja, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta ja samalla metsät palvelevat asukkaiden virkistyskäyttöä ja lisäävät hyvinvointia. Olemme iloisia, että Turku Energia lähti suunnannäyttäjänä mukaan tähän ensimmäiseen metsittämishankkeeseen. Tavoitteenamme on lisätä vastaavaa yhteistyötä alueen muiden yritysten kanssa, joille vastuullisuus on tärkeää, sanoo Turun ilmastojohtaja Risto Veivo.

Turku Energialla on oma ilmasto-ohjelma ja yhtiö on vahvasti sitoutunut Turun kaupungin hiilineutraaliustavoitteeseen. Turku Energia on panostanut ilmastotyöhön yhdessä osakkuusyhtiöiden kanssa tehdyillä investoinneilla kasvattaen uusiutuvan energian tuotannon osuuden kaukolämmössä ja sähkössä lähelle 100 prosenttia. Myös metsityshankkeet ovat osa Turku Energian ympäristö- ja ilmasto-ohjelmaa. Lisäksi Turku Energia tekee yhteistyötä Luonnonperintösäätiön kanssa varsinaissuomalaisten ikimetsien suojelemiseksi.

 

Lue koko tiedote Turku Energian sivuilla

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *