Turku Energia haastaa: Työmatkasetelit käyttöön

Etusivu / Ajankohtaiset / Turku Energia haastaa: Työmatkasetelit käyttöön
Turku Energia haastaa: Työmatkasetelit käyttöön

TE logoTurku Energia haastaa Turun seudun joukkoliikenne Fölin alueen yritykset tarjoamaan työntekijöilleen työmatkaseteleitä.

Turku Energia on halunnut tukea henkilökuntansa ympäristöystävällistä työmatkaliikkumista seteleillä vuodesta 2012. Työnantaja näkee sen mahdollisuutena vähentää ympäristöpäästöjä ja samalla kaupunkiliikenteen ruuhkat vähenevät. Lisäksi joukkoliikenteen käyttäjä liikkuu päivän aikana enemmän ja tämä edistää henkilöstön terveyttä ja hyvinvointia.

Setelit ovat suosittuja

Turku Energiasta kerrotaan, että kokemukset työmatkaseteleistä ovat olleet positiivisia. Setelin käyttöönotto on vaivatonta ja se lisää työtekijöiden kiinnostusta joukkoliikennettä kohtaan. Viimeisen vuoden aikana henkilöstön liikkumista on tuettu 1050 setelillä 50 henkilölle. Henkilökunnan
ympäristöystävällistä liikkumista on tuettu Turku Energiassa myös työajoon käytettävissä olevilla yhteisillä bussikorteilla ja polkupyörillä.

Käytetään kuin lounasseteleitähaasteareena

Työmatkaseteleitä käytetään oman bussikortin lataamiseen ja ne toimivat samalla tavalla kuin lounassetelit. Seteliä voi käyttää myös arvokortin lataamiseen, mikä tekee siitä houkuttelevan satunnaisesti joukkoliikennettä käyttäville.

Kuuden kunnan kattavan Fölin myötä työmatkaliikkuminen joukkoliikenteellä on helpottunut alueella huomattavasti. Työmatkasetelistä hyötyvät myös Föli-kuntien välillä matkustavat työmatkalaiset. Työsuhdematkalippu on verovapaa luontaisetu 300 euroon asti.

Ensi vuonna työmatkaseteleiden käytöstä tulee entistä jouhevampaa, kun setelit on saatavissa sähköisinä. Setelin käyttöönsä ottava yritys toimii yhteiskuntavastuullisesti ja ympäristöystävällisesti, mikä parantaa yrityksen yleisen imagon lisäksi myös sen houkuttelevuutta työnantajana.

>> Turku Energian haaste