Turku Energia aktiivinen ilmastotyössä

Etusivu / Ilmasto / Turku Energia aktiivinen ilmastotyössä
Turku Energia aktiivinen ilmastotyössä

Turku Energia on julkaissut uuden ilmasto- ja ympäristöohjelman 2021-2023

Yhtiön tavoitteet koskevat CO2-päästöjen vähentämistä kaukolämmön tuotannossa. Vähennystavoite on -85 % vuoteen 2023 vuoden 2017 tasosta. Keinoina biopolttoaineiden käyttö, hukkalämmön hyödyntäminen ja lämmön varastointi. Yhtiö myös investoi tuulivoima- ja vesivoimatuotantoon. Henkilöstön liikkumisen päästöjä vähennetään mm. tukemalla julkisilla liikkumista ja etätyötä.

Turku Energia myös  pilotoi tulevaisuuden ratkaisuja: älykästä aurinkosähköjärjestelmää, sähkön varastointia sekä kulutusjoustoa. Yhtiö myös osallisuu useisiin energiatehokkuushankkeisiin osana Turun Seudun Energia Oy:n toimintaa.

Yhtiön tavoitteellinen toiminta on merkittävää myös koko Varsinais-Suomen ilmastotavoitteiden kannalta, olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää > Turku Energian ilmasto- ja ympäristöohjelma (turkuenergia.fi)

Juomaveden lämmöntalteenoton pilottihanke

Turku Energia ja Turun Seudun Vesi Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen koskien juomaveden lämmöntalteenottohanketta. Hankkessa  pilotoidaan lämmöntalteenottojärjestelmän käyttömahdollisuutta osana juomaveden tuotanto- ja jakelujärjestelmää. Hanke käynnistyy selvityksellä, jonka tulosten perusteella tehdään päätös jatkosta.

Lue lisää > Turku Energian tiedote 12.1.2021

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *