Teollisuuden toimialajärjestöt ovat vastaamassa ripeästi hallituksen Ilmastoneutraali Suomi 2035 -tavoitteeseen

Etusivu / Ilmasto / Teollisuuden toimialajärjestöt ovat vastaamassa ripeästi hallituksen Ilmastoneutraali Suomi 2035 -tavoitteeseen
Teollisuuden toimialajärjestöt ovat vastaamassa ripeästi hallituksen Ilmastoneutraali Suomi 2035 -tavoitteeseen

co2-raportti.fi 9.10.2019: Hallitusohjelmaan kirjattu toimenpide eri toimialojen laatimista alakohtaisista tiekartoista vähähiilisyyteen on jo lähtenyt liikkeelle toimialoilla. 

Suuret toimialajärjestöt, kuten kemian-, teknologia-, metsä- ja energiateollisuus esittelivät tiekarttasuunnitelmiaan työ- ja elinkeinoministeriön  järjestämässä seminaarissa syyskuussa 2019. Tiekartat kuvaavat, miten toimimalla teollisuus pystyy vähentämään päästöjään. Tiekartat myös näyttävät suuntaa teollisuuden uudistumiselle. Vähähiiliratkaisuille on kasvava tarve maailmalla.

Kuva: Joona Kotilainen

Valtionhallinnolle tiekartat tarjoavat arvioita toimialojen odotettavissa olevasta kehityksestä. Tarkastelu on mukana muun muassa kasvihuonekaasupäästöjen ja energiankulutuksen kehitys sekä toimialojen investointitarpeet. Arvioita käytetään päivitettäessä ilmasto- ja energiastrategiaa ja keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelma sekä pohdittaessa vuoden 2035 -tavoitteen vaatimia politiikkatoimia.

Lue koko uutinen CO2-raportti -sivuilta: Toimialojen vähähiilisyyden tiekartat vastaus hallituksen 2035 tavoitteeseen

CO2-raportti -sivuilla julkaistaan ilmastouutisia lähes joka päivä: Ilmastouutisia